ΣΕΙΣΜΟΙ

Δύο σεισμοί ταρακούνησαν την Ηλεία - Τι δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας στο Newsbomb.gr

Δύο σεισμοί ταρακούνησαν την Ηλεία  - Τι δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας στο Newsbomb.gr
Νέος σεισμός στην ίδια περιοχή.
EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟ)

Δύο σεισμοί, μεγέθους 3,9 και 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσαν πολλές περιοχές της Πελοποννήσου τη Δευτέρα (13/05).

Ο πιο ισχυρός από τους δύο σεισμούς σημειώθηκε στις 19:57 και ήταν έντασης 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως τον μέτρησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Την ίδια ώρα και το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο «έδωσε» τον σεισμό στα 4,7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 19 χλμ. νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας και το εστιακό του βάθος στα 28,1 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας (13/5) και συγκεκριμένα στις 18:31 είχε σημειωθεί ένας ακόμα σεισμός, έντασης 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί χάρτες του σεισμού:

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 18 χλμ. δυτικά του Πύργου και 13 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 5 χλμ.

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο μέτρησε το σεισμό στα 4,4 Ρίχτερ.

Τι αναφέρει ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας στο Newsbomb.gr

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας για τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν αργά το απόγευμα στην Ηλεία, ωστόσο τονίζει ότι οι επιστήμονες παραμένουν σε επιφυλακή.

«Έχουν γίνει δύο σεισμικές δονήσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, οι οποίοι έχουν αυξανόμενο μέγεθος», λέει στο Newsbomb.gr, o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας και τονίζει ότι: «Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Στην περιοχή υπάρχουν ρήγματα τα οποία έχουν δώσει και στο παρελθόν σεισμούς».

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.

Πάντως, όπως επεσήμανε ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, από τη πρώτη στιγμή οχήματα της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν περιπολίες σε περιοχές της Ηλείας, ώστε να διαπιστωθεί έναν έχουν προκληθεί τυχόν ζημιές από τον σεισμό.

Διαβάστε επίσης:

Μίκαελ Σουμάχερ: Για πρώτη φορά η οικογένειά του «σπάει» τη σιωπή της

Πανικός με τον Τσίπρα στην πτήση για Γιάννενα - Δείτε τι συνέβη στο αεροπλάνο (pics)

Σχετικές ειδήσεις