ΣΕΙΣΜΟΙ

Ισχυρός σεισμός στο Ηράκλειο - Ταρακουνήθηκε όλη η Κρήτη

Ισχυρός σεισμός στο Ηράκλειο - Ταρακουνήθηκε όλη η Κρήτη

Ισχυρός σεισμός ξύπνησε το πρωί της Τετάρτης (31/07) ολόκληρο το νησί.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός που έγινε αισθητός στις 07:39, ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 23 χλμ. δυτικά βορειοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου και το εστιακό του βάθος στα 66 χλμ.

Δείτε πού σημειώθηκε η ισχυρή σεισμική δόνηση στη gallery που ακολουθεί:

Ο Ευθύμιος Λέκκας στο Newsbomb.gr

«Ο σεισμός ήταν επιφανειακός. Υπάρχουν πολλά ρήγματα στην περιοχή, εξετάζουμε από ποιο ρήγμα προήλθε αυτός ο σεισμός», δήλωσε, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας.

Χαρακτηριστικό του σεισμού, πέραν του ότι έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη λόγω του ότι ήταν στην στεριά, ήταν η μικρή του διάρκεια καθώς διήρκεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αναφέρει το Flashnews.gr.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σαντορίνη και τη Νάξο.

«Καμία αναφορά για ζημιές»

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για κάθε ενδεχόμενο, μετά τη σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής ΠΥ της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης.

«Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός μόνο για βουτιές: Κύμα αφρικανικού καύσωνα τις επόμενες ημέρες - Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος

Συναγερμός: Μήπως είδατε αυτή την κοπέλα; Ενημερώστε τις Αρχές

Ανατροπή στην εξαφάνιση μητέρας δύο παιδιών από την Αγία Παρασκευή - Τι συνέβη

Σχετικές ειδήσεις