ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικά στοιχεία για την τραγωδία με τις δύο αδερφές στη Ρόδο - Τι έδειξαν οι κάμερες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την τραγωδία με τις δύο αδερφές στη Ρόδο - Τι έδειξαν οι κάμερες

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την τραγωδία που συντελέστηκε σε ξενοδοχείο της Ρόδου, όπου δύο αδελφές πνίγηκαν σε πισίνα. Οι γονείς τους κατέθεσαν στους αστυνομικούς πως τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι.

Η εξαμελής οικογένεια από τη Γαλλία έκανε διακοπές στο ελληνικό νησί. Μαζί με τους γονείς και τις δύο νεαρές, που έχασαν τη ζωή τους, παραθέριζαν η μεγαλύτερη και η μικρότερη αδελφή τους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας «Ροδιακή».

Οι μαρτυρίες που έχει λάβει η αστυνομία αναφέρουν πως η οικογένεια γευμάτισε το μεσημέρι και οι δύο νεαρές κατέβηκαν στην πισίνα το απόγευμα.

Συγκεκριμένα η οικογένεια γευμάτισε κανονικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις 3 και μισή, ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους.

Αμέσως μετά τις 5 όμως, οι δύο από τις 4 αδελφές μετέβησαν στο χώρο της πισίνας.

Στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, οι νεαρές έφαγαν γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας.

Από τις τρεις πισίνες που διαθέτει το ξενοδοχείο προτίμησαν να πάνε αρχικά σε εκείνη με το μικρότερο βάθος: 1 μέτρο και 20 εκατοστά, όμως, δεν βρήκαν ξαπλώστρες και πήγαν στην αμέσως επόμενη επιλογή, την πισίνα με ύψος δύο μέτρων.

Το μοιραίο επήλθε λίγη ώρα αργότερα. Το τοπικό μέσο αναφέρει πως, όπως όλα δείχνουν, έφτασαν σε σημείο που δεν πάτωναν, πανικοβλήθηκαν, η μία επιχείρησε να σώσει ή να κρατηθεί από την άλλη και τελικώς έχασαν και οι δύο τη ζωή τους.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα για να παραλάβει την 16χρονη. Η νεαρή είχε ακόμη παλμό, αλλά παρά την προσπάθεια των υπευθύνων του ξενοδοχείου και των διασωστών, δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή.

Οι γονείς, τότε, αναζήτησαν την 19χρονη, που όμως είχε, επίσης, πνιγεί και βρισκόταν στον πάτο της πισίνας. Αργότερα εντοπίστηκε και το πτώμα αυτής.

Οι υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής μονάδας και συγκεκριμένα ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης (ο οποίος δεν βρισκόταν εκεί αφού είχε λήξει το ωράριο του) οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα της Ρόδου, όπου θα αποφασίσει εάν ασκηθούν εναντίον τους κατηγορίες.

Οι έρευνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

120 δόσεις: Σε πόσες δόσεις θα ρυθμίστε τα χρέη προς την Εφορία - Τα μυστικά και οι αλλαγές