ΕΛΛΑΔΑ

Μεγαλώνει η τραγική λίστα: Πνιγμός 71χρονου σε παραλία της Κέρκυρας

Μεγαλώνει η τραγική λίστα: Πνιγμός 71χρονου σε παραλία της Κέρκυρας
EUROKINISSI

Ένας ακόμα θάνατος στις ελληνικές θάλασσες.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (1/8), από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας των Μοραΐτικων της Κέρκυρας, ένας 71χρονος αλλοδαπός.

Ο θάνατος του άνδρα διαπιστώθηκε από ιδιώτη ιατρό, ο οποίος του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση για το περιστατικό, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στους 149 φέτος οι πνιγμοί λουόμενων μέχρι τις 24 Ιουλίου

Εκατόν σαράντα εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό στην Ελλάδα από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι και τις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Οι βεβαιωμένοι πνιγμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας υπηρεσίας, για το πρώτο εξάμηνο του 2018 ανέρχονται σε 98, ενώ για το δεύτερο εξάμηνο, από 1/7/18 έως 31/12/18, ανέρχονται σε 196.

Συνολικά για το 2018, έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό στις θαλασσιές περιοχές της Ελλάδας, 294 πολίτες, γεγονός που καθιστά σχεδόν επιβεβλημένες τις δράσεις για την πρόληψη των πνιγμών στη θάλασσα.