ΕΛΛΑΔΑ

Το «Focus» μιλάει τώρα για «σατυρικό» δημοσίευμα

Το «Focus» μιλάει τώρα για «σατυρικό» δημοσίευμα

«Σατυρικό» χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο του περιοδικού «Focus» στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία ο δημιουργός του, αρνούμενος τις κατηγορίες της προσβολής εθνικού συμβόλου, της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου και της εξύβρισης.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας και οι υπόλοιποι Γερμανοί κατηγορούμενοι.

Με κοινή δήλωση ο εκδότης και πέντε δημοσιογράφοι του περιοδικού «Focus», διά της πληρεξουσίου δικηγόρου τους, υποστήριξαν, μεταξύ άλλων ότι τρέφουν εκτίμηση και σεβασμό για την Ελλάδα, ωστόσο, αυτό δεν τους εμποδίζει να ασκούν τα καθήκοντα τους ως δημοσιογράφοι και να ασκούν κριτική για το σημείο κατάπτωσης που έχουν οδηγήσει τη χώρα οι πολιτικοί της.

Σύμφωνα με τη δήλωση των κατηγορουμένων δεν ήταν στις προθέσεις τους να θίξουν τους Έλληνες στο σύνολο τους, ενώ θεωρούν τη χώρα μας αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά η δικηγόρος Αικατερίνη Πουλάκη, η οποία είναι μία εκ των έξι μηνυτών και παρίσταται στη δίκη ως πολιτικώς ενάγουσα καταθέτοντας τόνισε ότι το επίδικο εξώφυλλο και το δημοσίευμα που το
συνόδευε, προσβλήθηκε τα μάλα καθώς συλλήβδην χαρακτήριζε όλους τους
Έλληνες απατεώνες που κάνουν άσεμνη χειρονομία σε όλη την Ευρώπη.

«Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορεί όλους τους Έλληνες ότι κινούνται με βάση τη διαφθορά και τη σήψη» επισήμανε η μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Δεκεμβρίου.