ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στο Πήλιο: Ήταν αγνοούμενος επί ώρες - Δείτε πώς σώθηκε

Θρίλερ στο Πήλιο: Ήταν αγνοούμενος επί ώρες - Δείτε πώς σώθηκε
O άνδρας χάθηκε σε δάσος
pixabay

Ένα θρίλερ, ευτυχώς με αίσιο τέλος, έζησαν οι φίλοι και συγγενείς ενός 40χρονου, που χάθηκε χθες (5/8/2019) με το μηχανάκι του, στο δάσος της Άνω Κερασιάς βορείου Πηλίου.

Ο άνδρας φέρεται να ακολούθησε με το μηχανάκι παράδρομο με αποτέλεσμα στην πορεία να χάσει τον προσανατολισμό του, καθώς ο δρόμος στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσβατος.

Η αστραπιαία επιχείρηση που έστησε η Πυροσβεστική της Β’ ΒΙ.ΠΕ χθες το απόγευμα ευτυχώς είχε αίσια κατάληξη.

Ο 40χρονος εντοπίστηκε στο τέλος ενός κακοτράχαλου δρόμου πάνω από τα Κανάλια. Ήταν καλά στην υγεία του αν και από την ταλαιπωρία έφερε γρατζουνιές σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Από τις αρχές δεν ήταν γνωστό για ποιο λόγο ακριβώς βρέθηκε στον παράδρομο, τελικά όμως διαπιστώθηκε ότι είχε κατεύθυνσή για την Ιερά Μονή Φλαμουρίου και στη διαδρομή έχασε τον προσανατολισμό του.

Οι επανειλημμένες προσπάθειες του για επαναπροσανατολισμό έπεσαν στο κενό, καθώς ο δρόμος δεν είναι καν ασφαλτοστρωμένος, ενώ περνάει και μέσα από δάσος.

Απηυδισμένος ο 40χρονος απευθύνθηκε τελικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και ζήτησε βοήθεια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙΠΕ και ο Διοικητής Γιώργος Βλόντζος έστησαν άμεσα επιχείρηση. Στις 19:15 πήγαν στην περιοχή συνολικά τρία πυροσβεστικά οχήματα με έξι συνολικά πυροσβέστες. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Β’ ΒΙ.ΠΕ. ήταν αστραπιαία, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι έρευνες συνεχιστούν στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος για την Ιερά Μονή Φλαμουρίου είναι εξαιρετικά δύσβατος ενώ η Ιερά Μονή βρίσκεται σε απόσταση 2,5 ωρών από τον κεντρικό δρόμο της Άνω Κερασιάς.

Οι πυροσβέστες χτένιζαν την περιοχή έως αργά το βράδυ και τελικά γύρω στις 21.00 είχαν το στίγμα της θέσης που είχε ο 40χρονος ο οποίος κατάφερε να ενημερώσει με εφαρμογή μέσω του κινητού του τηλεφώνου smartphone.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος είχε περάσει την Ιερά Μονή Φλαμουρίου και βρισκόταν σε δρόμο που οδηγεί στο Κεραμίδι.

Οι έρευνες συνεχίζονταν πλέον με τους πυροσβέστες να κινούνται πλέον πεζοί καθώς 3-4 χιλιόμετρα από την Άνω Κερασιά δεν υπήρχε προσβασιμότητα στα πυροσβεστικά οχήματα και μόνο το τζιπ της Υπηρεσίας ήταν ακινητοποιημένο σε ποιο κοντινή απόσταση.

Οι πυροσβέστες προσδοκούσαν να εντοπίσουν τον 40χρονο πριν ακόμη βραδιάσει και πράγματι περίπου στις 21.30 αυτό κατέστη δυνατό.

Στις 22.00 επέστρεψαν στην Υπηρεσία έχοντας μαζί τους τον αγνοούμενο.

Πηγή: taxydromos.gr

Διαβάστε επίσης

Συντάξεις: Αυτό θα είναι το ανώτατο όριο – Από το Σεπτέμβριο οι ρυθμίσεις

«Εξοικονομώ κατ΄Οίκον»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Διαφορετική ημερομηνία για κάθε περιοχή

Σχετικές ειδήσεις