ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Λασίθι: Αυτό που έπαθαν θα το θυμούνται για πάντα

Πανικός στο Λασίθι: Αυτό που έπαθαν θα το θυμούνται για πάντα
In Τime

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο νεαρών στο Λασίθι που προκάλεσε πανικό στις αρχές. 

Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στο λιμεναρχείο στο Λασίθι για δύο νεαρά άτομα που αγνοούνταν και τα οποία είχαν μεταβεί για κολύμβηση στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΙΑΣ» νομού Λασιθίου.

Άμεσα απέπλευσε προς εντοπισμό των ανωτέρω ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ ενημερώθηκαν προς παροχή βοήθειας, αλιευτικά σκάφη, ομάδες διασωστών, ιδιώτες δύτες καθώς και ιδιώτες εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής. Παράλληλα, από ξηράς αναχώρησαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας.

Στη συνέχεια το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε τους δύο κολυμβητές επάνω στην βραχονησίδα «ΦΩΤΙΑ» Ιεράπετρας, ενώ στο σημείο κατέπλευσε επίσης το σκάφος «ΠΙΡΟΓΑ» Λ.Ι. 612 καθώς και το φουσκωτό σκάφος «ΑΓΓΕΛΙΚΗ» Λ.Ι. 1103 της Ομάδας Διάσωσης Εθελοντών Αγίου Ιωάννη.

Τέλος, το σκάφος «ΠΙΡΟΓΑ» Λ.Ι. 612, περισυνέλεξε τους δύο 20χρονους από την βραχονησίδα, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: «Καμίνι» και πάλι η χώρα - Έρχεται κύμα καύσωνα