ΕΛΛΑΔΑ

Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο η Ρόδος έμεινε χωρίς νερό!

Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο η Ρόδος έμεινε χωρίς νερό!
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ένα… κουνάβι ήταν υπεύθυνο για την πολύωρη διακοπή ρεύματος στο σύστημα άρδευσης στην περιοχή των Πευκών της Λίνδου στη Ρόδο.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας (5/8) διεκόπη απότομα η υδροδότηση σε ολόκληρο τον οικισμό στους Πεύκους γεγονός που άφησε μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες χωρίς νερό.

Σύμφωνα με την «Ροδιακή», δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ευρύτερη περιοχή, αφού κάθε καλοκαίρι λόγω ανεπάρκειας νερού τα φαινόμενα αυτά υπάρχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα και είναι επαναλαμβανόμενα.

Ωστόσο αυτή τη φορά όχι μόνο συνέβη εντελώς ξαφνικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η διακοπή ήταν καθολική σε ολόκληρους τους Πεύκους, όταν σε ανάλογες περιπτώσεις μπορεί να συνέβαινε σε ένα μόνο μέρος ή σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχε απλώς χαμηλή πίεση.

Επιπλέον, ξεκίνησε κοντά στα μεσάνυκτα που θεωρητικά εκείνη την ώρα πέφτει η ζήτηση, γεγονός που σήμανε συναγερμό στους επιχειρηματίες και ξενοδόχους της περιοχής.

Το πρωί της Τρίτης (6/8) στο σημείο βρέθηκαν στελέχη της ΔΕΥΑΡ και του Δήμου Ρόδου, ώστε να διαπιστώσουν ποιο ήταν το πρόβλημα. Κλήθηκαν μάλιστα και στελέχη της ΔΕΗ να ελέγξουν αν επρόκειτο για πρόβλημα ηλεκτροδότησης των δεξαμενών.

Τελικά είχαν πέσει οι ασφάλειες στο αντλιοστάσιο εξαιτίας υπερφόρτωσης σε μετασχηματιστή, που προκλήθηκε από ένα κουνάβι που προσπάθησε να φάει τα… καλώδια, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας.

Με πληροφορίες από rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης:

Ικαρία: Σπαράζει καρδιές ο σύντροφος της αστροφυσικού – Το μήνυμα για το θάνατό της

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Καύσωνας θα «σαρώσει» την Ελλάδα – Αυτές οι περιοχές θα «ψηθούν»