ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη Ιρακινός πλαστογράφος στα Πατήσια

Συνελήφθη Ιρακινός πλαστογράφος στα Πατήσια

Για «πλαστογραφία πιστοποιητικών», «κατοχή διαβατηρίων τρίτων προσώπων» και «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» συνελήφθη ένας Ιρακινός από Αστυνομικούς του τμήματος συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Πιο αναλυτικά, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και τις Τελωνειακές Αρχές του Αεροδρομίου συνέλαβαν τον δράστη στο σπίτι του, την στιγμή που παραλάμβανε δέμα που περιείχε δέκα πλαστά διαβατήρια.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είναι μέλος κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην πλαστογράφηση και διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, στο δε σπίτι του είχε εγκαταστήσει ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 διαβατήρια τρίτων προσώπων διαφόρων χωρών, 5 δελτία ταυτότητας Ευρωπαϊκών χωρών, ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων αποτελούμενο από κεντρική μονάδα, οθόνη, πληκτρολόγιο Η/Υ, πολυμηχάνημα, θερμοκολλητή και φορητή μνήμη.

Ακόμη κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων και φωτοαντιγράφων αλλοδαπών προσώπων, πλήθος φωτογραφιών, τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων, πλήθος φύλλων χάρτου, πλαστικών διαφανειών και εργαλείων που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων, δύο μεταλλικές μήτρες-σφραγίδες Ιταλικών αρχών, 30 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.