ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Συγκέντρωση στη μνήμη της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου (pics)

Κρήτη: Συγκέντρωση στη μνήμη της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου (pics)

Μήνυμα κατά της βίας με θύματα γυναίκες έστειλαν το απόγευμα της Τετάρτης (8/8) δεκάδες πολίτες στα Χανιά.

Η άγρια δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, στις αρχές Ιουλίου, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης. Οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που ψυχολόγοι των Χανίων, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:

«Η Σούζαν Ίτον δολοφονήθηκε επειδή ήταν γυναίκα. Η πατριαρχία γεννιέται και αναπαράγεται στην οικογένεια, το σχολείο, τη δουλειά, το δημόσιο χώρο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η συλλογικότητα των Χανίων, που συμμετείχε στη συγκέντρωση.

Aπό την πλευρά τους οι διοργανώτριες τόνισαν ότι το έγκλημα με θύμα την άτυχη Αμερικανίδα είχε ξεκάθαρα έμφυλο χαρακτήρα. Σύμφωνα με το neakriti.gr, κάλεσαν τις γυναίκες και την κοινωνία συνολικά να μη σιωπά σε φαινόμενα βίας κατά των γυναικών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Suzanne Eaton βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου όταν και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η σορός της εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις Αρχές μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά. Βρισκόταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο που ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Δείτε στην gallery ποια ήταν η Αμερικανίδα βιολόγος:

Τα ρούχα ήταν ίδια με αυτά που φορούσε κατά την ημέρα της εξαφάνισής της.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνάδελφοι της Αμερικανίδας βιολόγου έδιναν 50.000 ευρώ με σκοπό να πάρουν πληροφορίες από όποιον γνώριζε κάτι για την εξαφάνισή της.

Η Suzanne Eaton, ήταν καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης και συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Στις 8 Ιουλίου το απόγευμα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, που από νωρίς βρισκόταν στο σημείο, επιβεβαίωσε ότι η σορός ανήκει στην 60χρονη.

Δείτε στην παρακάτω gallery που βρέθηκε το πτώμα:

Σοκαρισμένοι οι δύο σπηλαιολόγοι που βρήκαν νεκρή τη βιολόγο

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψαν οι δύο σπηλαιολόγοι από την Κρήτη πώς βρήκαν το πτώμα της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, στη σπηλιά στο Μάλεμε.

Οι δύο άντρες μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN. «Κάποιοι έλεγαν ότι είναι κούκλα. Μετά είδα τα παπούτσια, λέω δεν είναι κούκλα. Μετά το σοκ, βγήκαμε έξω», λέει ο ένας σπηλαιολόγος με τον δεύτερο να συνεχίζει: «Κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να ανεβούν οι παλμοί δεν άκουγες, δεν έβλεπες».

Οι δύο άντρες, ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι, ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είδαν την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο νεκρή. Οι δύο φίλοι εδώ και αρκετά χρόνια εξερευνούν καταφύγια. «Πετάξαμε τον φακό και είδαμε... Πτώμα ήταν. Δεν το καταλάβαμε στην αρχή. Δεν το παραδεχόταν ο εαυτός μας», λέει ο ένας. Ο δεύτερος συνεχίζει: «Το μυρίζαμε το πτώμα. Δεν μείναμε πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Δεν αντέχαμε. Πάθαμε σοκ».

Δείτε βίντεο από τη σπηλιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις