ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Λαμία: Σήμερα το στερνό αντίο στον 14χρονο Μάριο – Ελεύθερος ο Αλβανός που τον παρέσυρε

Τραγωδία στη Λαμία: Σήμερα το στερνό αντίο στον 14χρονο Μάριο – Ελεύθερος ο Αλβανός που τον παρέσυρε

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί σήμερα, Σάββατο (10/08) στον Ιερό Ναό του Αγιου Δημητρίου Λαμίας.

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και φυσικά οι γονείς και ο δίδυμος αδερφός του που έχασε το άλλο του μισό, θα πουν το στερνό αντίο στον 14χρονο Μάριο, που έχασε τη ζωή του όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 44χρονος Αλβανός ενώ έκανε βόλτα με το ποδήλατο.

Μαζί με τον 14χρονο είχαν βγει για βόλτα με τα ποδήλατά τους άλλα τρία παιδιά, μεταξύ των οποίων και ο δίδυμος αδελφός του, αλλά η τύχη έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην εφηβική παρέα.

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ έπεσε πάνω στην παρέα το μαύρο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 44χρονος με καταγωγή από την Αλβανία.

Τα παιδιά που κινούνταν στον παλιό επαρχιακό δρόμο Στυλίδας-Καραβόμυλου και παρά το γεγονός ότι στα ποδήλατά τους είχαν φωτισμό εμπρός και πίσω, δεν έγιναν αντιληπτά από τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος τα κατάλαβε την τελευταία στιγμή, προσπάθησε να τα αποφύγει αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να συμβεί το τραγικό δυστύχημα.

To παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο της Λαμίας, αλλά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του.

Συγκλονίζει όμως και μία άλλη σύμπτωση: Στο νοσοκομείο Λαμίας όπου μεταφέρθηκε το νεκρό παιδί είναι γιατροί και οι δύο γονείς του. Ο πατέρας του μάλιστα είναι και διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί ο μικρός Μάριος στη ζωή, ξεψύχησε στα χέρια των γονιών του που συντετριμμένοι δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που χτύπησε το σπίτι τους.

Μεθυσμένος ο οδηγός του αυτοκινήτου;

Παράλληλα ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε τα παιδιά συνελήφθη αμέσως μετά το συμβάν. Έδωσε αίμα αμέσως προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ουσίες. Τα αποτελέσματα όμως των εξετάσεων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ αναφέρουν πως ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το σημείο που έγινε το νέο τραγικό δυστύχημα με ποδηλάτες είναι ένα επικίνδυνο σημείο αφού ο δρόμος είναι μία μεγάλη ευθεία αλλά κατασκότεινη, χωρίς δημοτικό φωτισμό και συνήθως οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες στην συγκεκριμένη διαδρομή.

Στο μεταξύ ελεύθερος αφέθηκε ο 44χρονος οδηγός του ΙΧ που χτύπησε το παιδί οδηγώντας το στο θάνατο και έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του δίδυμου αδερφού του Μάριου και ενός ακόμη φίλου του.

Η δικογραφία θα συμπληρωθεί όταν βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν αν ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Ο 44χρονος έφτασε αμίλητος αργά το μεσημέρι στο Αστυνομικό Μέγαρο της Λαμίας, χωρίς να πει λέξη στους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του τα επίσημα αποτέλεσμα του αλκοτέστ θα ανακοινωθούν σε διάστημα ενός μήνα, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πώς έγινε η τραγωδία

Η έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Στυλίδας βρίσκεται σε εξέλιξη, για να εξακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο αλλοδαπός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε πάνω στα ποδήλατα του Μάριου και του φίλου του, στον δρόμο- καρμανιόλα Αχινού- Καραβόμυλου, γύρω στις 10 τη νύχτα της Πέμπτης.

Γείτονες αφηγούνται ότι στις 22.10 περίπου άκουσαν το «μπαμ» και είδαν τι είχε συμβεί μέσα στο σκοτάδι, καλώντας το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, ενώ τόνισαν την ανυπαρξία φωτισμού στον δρόμο που τον καθιστά πραγματική καρμανιόλα. Κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι έχει αναγκασθεί να βάλει με δική της πρωτοβουλία φωτισμό στον δρόμο, έξω από το σπίτι της, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής,η μητέρα του 15χρονου, είχε συμβουλέψει χθες το βράδυ τα παιδιά να μην κάνουν την βόλτα τους στον συγκεκριμένο δρόμο λόγω της επικινδυνότητάς του. Η τραγική οικογένεια διατηρεί εξοχική κατοικία κατοικία στην περιοχή του Καραβόμυλου και περνούσε τις διακοπές της λόγω της κοντινής απόστασης από την Λαμία.

Συλλυπητήρια επιστολή εξέδωσε ο Ιατρικός σύλλογος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδος εκφράζει την οδύνη του για τον απροσδόκητο και αναίτιο χαμό του 14 χρονου Μάριου Λέτσου, ο οποίος έφυγε από κοντά μας χθες Πέμπτη 08-08-2019 τόσο πρόωρα βυθίζοντας την οικογένειά του αλλά κα όλους μας σε βαθύτατη θλίψη.

Το σύνολο του Ιατρικού κόσμου του Νομού μας αδυνατώντας ακόμα να πιστέψει το τραγικό αυτό γεγονός εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγαπημένους φίλους και συναδέλφους Λέγγα Όλγα και Λέτσο Σωτήριο για την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε την οικογένειά τους.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές η σκέψη και οι προσευχές όλων μας θα είναι κοντά τους.

Τον Μάριο αποχαιρετά σήμερα και το Πέτρινο Γυμνάσιο Λαμίας

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Λαμίας εκφράζει την οδύνη του για τον απροσδόκητο και αναίτιο χαμό του 14 χρονου Μάριου Λέτσου, μαθητή της Β’ τάξης του σχολείου μας , οποίος έφυγε από κοντά μας χθες Πέμπτη 08-08-2019 τόσο πρόωρα βυθίζοντας την οικογένειά του αλλά και όλους μας σε βαθύτατη θλίψη.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές η σκέψη και οι προσευχές όλων μας θα είναι κοντά τους.

Δήλωση συμπαράστασης και από το Νοσοκομείο Λαμίας

Σεβόμενοι το πόνο και την θλίψη της οικογένειας, νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε ως Διοίκηση μαζί με όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μας, την αμέριστη συμπαράσταση μας στους Γονείς και Ιατρούς του Νοσοκομείου μας, τον πατέρα κύριο Σωτήριο Λέτσο – Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών και στην Μητέρα κυρία Όλγα Λέγγα – Επιμελήτρια Α΄ Ιατρικής Βιοπαθολογίας, για τον απρόσμενο και άδικο θάνατο του τέκνου τους, Μάριου Λέτσου.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και συγγενείς.

Όλοι μας συμπάσχουμε μαζί σας.

Η ομάδα της Λαμίας αποχαιρετά τον Μάριο

Στα γήπεδα του ουρανού ο Μάριος

Σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΣ Λαμία, εκφράζει την απέραντη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του νεαρού ποδοσφαιριστή των Τμημάτων Υποδομής Κ17, Μάριου Λέτσου, για τον άδικο χαμό του.

Τα λόγια είναι φτωχά, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του.

Σύνδεσμος Διαιτητών Φθιώτιδας

«Το ΔΣ/ΣΔΠΦ και όλοι οι συνάδελφοι Διαιτητές , εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας , για τον άδικο χαμό του Μάριου Λέτσου, ενός νέου παιδιού που έφυγε ξαφνικά και εντελώς αναίτια από κοντά μας.

Κάλο Ταξίδι φίλε Μάριε..

Ο Θεός να δώσει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του..»

Με πληροφορίες από: lamiareport.gr, lamianow.gr