ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Άρτα - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά στην Άρτα - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά τώρα: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Άρτα, στη θέση Καμποτίου.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη θέση Πλατύ Κομποτίου Άρτας. Οπως αναφέρει η πυροσβεστική στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 4 άτομα πεζοπόρου τμήματος. Επίσης επιχειρούν 32 πυροσβέστες, 1 αεροσκάφος και 2 PZL και δύο ελικόπτερα. Στο σημείο είναι και μία υδροφόρα του Δήμου και εθελοντές.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά καίει δασική έκταση αλλά και ελιές, ενώ προς το παρόν δεν απειλείται οικισμός.

Για προληπτικούς λόγους έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς την περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στη gallery του Newsbomb:

Φωτιά σε νέο μέτωπο στην Μεσσηνία

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα (12/8/2019) στο Γλυκορρίζι Μεσσηνίας.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση. Στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ένα αεροσκάφος και 5 PZL.

Σε ύφεση τα δύο νέα πύρινα μέτωπα στη δυτική Αχαΐα

Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα (12/8/2019) το μεσημέρι στις περιοχές Μπούκα και Φώσταινα της δυτικής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ώστε να ελεγχθούν πριν απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, και οι δύο φωτιές είναι σε ύφεση.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήταν άμεση η βοήθεια του που παρείχε ο δήμος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ειδικά στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Μπούκα.

Όπως εξήγησε, εστάλη αμέσως το βυτιοφόρο όχημα του δήμου, χωρητικότητας 18 τόνων νερού, το οποίο μπορεί να γεμίζει ταυτόχρονα με νερό τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, είπε ότι είχε σταλεί και λεωφορείο του δήμου για να μεταφέρει τους κατοίκους, σε περίπτωση που χρειαζόταν να εκκενωθεί η κοινότητα, ενώ, όπως προσέθεσε, στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονταν και οι εθελοντές.

Σχετικές ειδήσεις