ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Μέθυσαν και «έσπασαν» στο ξύλο καταστηματάρχη και φίλο του

Βόλος: Μέθυσαν και «έσπασαν» στο ξύλο καταστηματάρχη και φίλο του
Pixabay

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν δύο αδέλφια που γιόρτασαν τον Δεκαπενταύγουστο ανορθόδοξα. 

Στα «μαλακά έπεσαν» τα δύο αδέλφια 33 και 34 ετών αντίστοιχα από την Αμαλιάπολη, καθώς το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τους καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών τον καθένα εφέσιμη με αναστολή, για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 40χρονου Αλβανού που προσπάθησε να τους ηρεμήσει και να προστατέψει τον μαγαζάτορα στον οποίο επιτέθηκε ο 33χρονος.

Το περιστατικό έγινε ανήμερα Δεκαπενταύγουστου όταν ο 40χρονος Αλβανικής καταγωγής καθόταν με τη σύζυγο του σε ταβέρνα στην πλατεία της Αμαλιάπολης απολαμβάνοντας το τσίπουρο του, ενώ στο τραπέζι ήταν και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού με τον οποίο είναι φίλοι.

Ξαφνικά γύρω στις 21.50 στο διπλανό κατάστημα ακούστηκε μεγάλη φασαρία από καυγά μεταξύ μιας οικογένειας (πατέρας, μητέρα, δύο αδελφοί). Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει, καλώντας παράλληλα τον 40χρονο να παρέμβει για να σταματήσει η φιλονικία, καθώς άρχισαν οι θαμώνες να φοβούνται.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο ο Αλβανός, ο 33χρονος χτύπησε στο πρόσωπο τον ιδιοκτήτη και ο ίδιος προσπάθησε να τον σώσει λέγοντας στον νεαρό να ηρεμήσει. Τότε ο 33χρονος επιτέθηκε εναντίον του και άρχισε να τον γρονθοκοπεί.

Προς βοήθεια έσπευσε και ο 34χρονος αδελφός του αρπάζοντας μια καρέκλα και χτυπώντας τον 40χρονο, ενώ τον χτυπούσαν με γροθιές και σφαλιάρες στο πρόσωπο, στη μύτη, στο κεφάλι στα χέρια και γενικά σε όλο του το σώμα.

Ο Αλβανός εμφανίστηκε στην ακροαματική διαδικασία με σημάδια από τα χτυπήματα στο πρόσωπο, έχοντας ματωμένη μπλούζα και επιπλέον περπατούσε με δυσκολία κουτσαίνοντας, με αποτέλεσμα η έδρα να τον αφήσει να καθίσει γιατί δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος.

Απέδωσε το γεγονός ότι δεν έπαθε κάτι χειρότερο στη χάρη της Παναγίας και περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε στα χέρια των δύο αδελφών.
Ανέφερε πως έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι για να προστατευθεί και ξαφνικά ένιωσε δύο χέρια να προσπαθούν να του ανοίξουν το στόμα, με τη γυναίκα του να μπαίνει ανάμεσα σε αυτόν και τους δύο νεαρούς, προσπαθώντας να τον γλιτώσει από τη μανία τους. Ο 40χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Βόλου για νοσηλεία φέροντας τραύματα σε όλο του το σώμα.

Ο άνδρας είπε ακόμα στο Δικαστήριο πως ο πατέρας των δύο αγοριών ήταν επιθετικός απέναντι του μετά τον ξυλοδαρμό, προσθέτοντας πως και τα δύο αδέλφια γνώριζαν πολεμική τέχνη, ενώ ο 33χρονος του ζήτησε συγγνώμη, κάτι που δεν έκανε ο 34χρονος ο οποίος έφυγε γρήγορα από το μαγαζί.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας καταθέτοντας με τη σειρά του δήλωσε πως άκουσαν να γίνεται μεγάλη φασαρία στο διπλανό μαγαζί με φωνές, χτυπήματα και σπρωξίματα. Όταν η φασαρία μεταφέρθηκε στον δικό του χώρο, σηκώθηκε και προσπάθησε να προστατεύσει τους πελάτες.

Ξαφνικά ο 33χρονος του έριξε μια σφαλιάρα στο πρόσωπο χτυπώντας το κεφάλι του στη μουριά που βρισκόταν δίπλα.

Όπως είπε ζαλίστηκε και είδε τον 34χρονο να επιτίθεται στον 40χρονο που πήγε να τον προστατεύσει, ενώ όταν συνήλθε ο φίλος του ήταν κάτω και από πάνω του οι δύο δράστες που τον ξυλοκοπούσαν με αγριότητα χρησιμοποιώντας ακόμα και καρέκλα.

Συμπλήρωσε πως έμαθε κατόπιν ότι τα δύο αδέλφια έπιναν από τις 12 το μεσημέρι σε beach bar και τόνισε πως πρώτη φορά στα 25 χρόνια που έχει το μαγαζί είδε τόσο άγρια συμπεριφορά.

Στην απολογία του ο 34χρονος παραδέχθηκε την πράξη του ζητώντας συγγνώμη από το θύμα. Παράλληλα υποστήριξε πως τσακωνόταν με τον αδελφό του και επειδή νόμισε πως απειλήθηκε από τους δύο άνδρες έσπευσε να τον υπερασπιστεί, παρά το γεγονός ότι είχαν κόντρα μεταξύ τους.

Είπε ότι ήταν μεθυσμένος, ενώ ο 33χρονος από την πλευρά του ισχυρίστηκε πως έπιναν με τον αδελφό του από τις 12 το μεσημέρι γιατί είχε την ονομαστική του εορτή και άρχισαν μεθυσμένοι να λογομαχούν. Τότε χαστούκισε τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού και μπήκε στη μέση ο 40χρονος, στον οποίο έριξε μπουνιά, μπλέκοντας στο συμβάν και ο αδελφός του.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή τους για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και το Δικαστήριο τους επέβαλλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή. Μάλιστα η πρόεδρος τους κάλεσε στο μέλλον να είναι προσεκτικοί και να μην μπλέκουν σε καυγάδες.


Οι νεαροί άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

e-thessalia.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο εμπρηστής: Έλληνας, ψυχικά υγιής και οικογενειάρχης – Στο «φως» συγκλονιστικά στοιχεία

Καιρός: Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (χάρτες)