ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Αγώνας δρόμου από τον ΔΕΔΔΗΕ για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Αγώνας δρόμου από τον ΔΕΔΔΗΕ για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση
INTIME NEWS

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

Εν τω μεταξύ, δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πολιτικό ελικόπτερο που στις 15:40 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότιας της εισόδου στο λιμάνι του Πόρου.

Πρόκειται για μία μητέρα και ένα παιδί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο σημείο έχουν εντοπιστεί συντρίμμια ενώ κατα πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι υπήρξε και έκρηξη, αμέσως μετά την επαφή του ελικοπτέρου με τα ηλεκτροφόρα καλώδια. Επίσης μάρτυρες αναφέρουν στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι είδαν το ελικόπτερο κομμένο στα δύο. Οι κάτοικοι έχουν ξαναδεί λένε το ελικόπτερο στην περιοχή.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των επιβατών του ελικοπτέρου ενώ στην περιοχή βρίσκεται πλωτό του λιμενικού και πραγματοποιεί έρευνες ιδιώτης δύτης. Στο σημείο του συμβάντος αναμένεται και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Δυνάμεις του Λιμενικού και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται προς αναζήτηση επιζώντων, που επέβαιναν στο ελικόπτερο, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά Τροιζηνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ

Εν τω μεταξύ, σε ολικό black out βρίσκεται το νησί του Πόρου μετά την πρόσκρουση ελικοπτέρου στα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα την συντριβή του.

Ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Δημητριάδης μίλησε στο newsbomb.gr εξηγώντας πως το ελικόπτερο βρισκόταν σε χαμηλή πτήση ενώ είναι γνωστή η ύπαρξη των καλωδίων εκφράζοντας και την απορία του κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο.

«Αυτή τη στιγμή το νησί δεν έχει ηλεκτρικό. Δεν γνωρίζουμε πόσοι ήταν οι επιβάτες στο ελικόπτερο. Γίνονται έρευνες χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιος μέχρι ώρας» σχολίασε.

Επί τόπου βρίσκονται ήδη 6 σκάφη του Λιμενικού και δύτες της Ομάδας Υποβρύχιων Αποστολών που αναζητούν ίχνη των επιβαινόντων στο ελικόπτερο, το κέλυφος του οποίου εκτιμάται ότι βρίσκεται σε βάθος 4-5 μέτρων. Συμβάλλουν και πληθώρα ιδιωτικών σκαφών.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2019: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων – Πότε ανακοινώνονται

Φωτιά στην Εύβοια: Το κινητό «καίει» τον 33χρονο – Συνεχίζονται οι ανακρίσεις από την Πυροσβεστική