ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Η στιγμή που οι δύτες ανασύρουν τους νεκρούς - Συγκλονιστικές εικόνες

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Η στιγμή που οι δύτες ανασύρουν τους νεκρούς - Συγκλονιστικές εικόνες
INTIME NEWS

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την ανάσυρση των σορών των τριών επιβατών του πολιτικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά το μεσημέρι της Τρίτης (20/08).

Πρόκειται για δύο άνδρες ρωσικής καταγωγής και έναν ακόμα που εικάζεται πως είναι ο Έλληνας χειριστής. Οι σοροί των ανδρών εντοπίστηκαν από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών μέσα στην καμπίνα του ελικοπτέρου η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το ελικόπτερο είναι ιδιωτικό και έπεσε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Πόρου και Γαλατά. Είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια.

Στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτος του ελικοπτέρου βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπάρχει έγκριση για μετακίνηση της ατράκτου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Η Υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας ερευνά το περιστατικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ

Δείτε τα βίντεο:

Μαρτυρίες

Μάρτυρες αναφέρουν ότι υπήρξε και έκρηξη, αμέσως μετά την επαφή του ελικοπτέρου με τα ηλεκτροφόρα καλώδια για τον λόγο αυτό και έχει προκληθεί γενικό μπλακ άουτ στο νησί.

Επίσης μάρτυρες αναφέρουν στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι είδαν το ελικόπτερο κομμένο στα δύο. Οι κάτοικοι έχουν ξαναδεί λένε το ελικόπτερο στην περιοχή.

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. «Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», είπε μέσω της ΕΡΤ ο Θανάσης Βλαντός. Στη συνέχεια επισήμανε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Δήμαρχος Πόρου: Το ελικόπτερο ήταν σε πολύ χαμηλή πτήση

Σε ολικό black out βρίσκεται το νησί του Πόρου μετά την πρόσκρουση ελικοπτέρου στα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα την συντριβή του. Ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Δημητριάδης μίλησε στο newsbomb.gr εξηγώντας πως το ελικόπτερο βρισκόταν σε χαμηλή πτήση ενώ είναι γνωστή η ύπαρξη των καλωδίων εκφράζοντας και την απορία του κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο.

«Αυτή τη στιγμή το νησί δεν έχει ηλεκτρικό. Γίνονται έρευνες χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιος μέχρι ώρας» σχολίασε.

Δείτε στην gallery εικόνες από το σημείο που έπεσε το ελικόπτερο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2019: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων – Πότε ανακοινώνονται

Φωτιά στην Εύβοια: Το κινητό «καίει» τον 33χρονο – Συνεχίζονται οι ανακρίσεις από την Πυροσβεστική