ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στους Δελφούς - Ανησυχία για τον αρχαιολογικό χώρο

Φωτιά ΤΩΡΑ στους Δελφούς - Ανησυχία για τον αρχαιολογικό χώρο
INTIME NEWS

Φωτιά τώρα:ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/08) στους Δελφούς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική εντοπίζεται σε δασική έκταση και άμεσα κινητοποιήθηκαν 19 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και 2 πετζετέλ.

Προς το παρόν, η φωτιά καίει πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, ένα τεράστιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την ίδια ώρα, φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά στην οδό Κιάφα στην Αρτέμιδα Αττικής και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν απειλεί άμεσα τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Εν τω μεταξύ, πολύ καλύτερη η εικόνα των δύο πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα σήμερα στην Αττική.

Και οι δύο φωτιές, σε Βύρωνα και Γαλάτσι είναι -σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία- σε ύφεση.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε εικόνα από αυτές τις πυρκαγιές ΕΔΩ

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα Τετάρτη (28/8), σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προς ενημέρωση των πολιτών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Σκύρο, τον Έβρο, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, την Αργολίδα, την Κορινθία, την Αχαΐα και την Ηλεία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διπλώματα οδήγησης: Επανέρχεται το παλαιό σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών

Νέο σοκ για την Κατερίνα Ακριβοπούλου: Την απέλυσαν και από την εφημερίδα