ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μάχη με τις φλόγες σε Δράμα, Δελφούς και Αρτέμιδα

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μάχη με τις φλόγες σε Δράμα, Δελφούς και Αρτέμιδα
irafina.gr

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα 28 Αυγούστου και στη Δράμα ενώ είναι σε εξέλιξη οι φωτιές σε Αρτέμιδα και Δελφούς.

Η πυρκαγιά στη Δράμα ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Κατάφυτο Κάτω Νευροκοπίου.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν 38 πυροσβέστες,12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 ελικόπτερο και 1 αεροσκάφος PZL.

Δελφοί

Φωτιά έσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/08) και στους Δελφούς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική εντοπίζεται σε δασική έκταση και άμεσα κινητοποιήθηκαν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 2 πετζετέλ.

Προς το παρόν, η φωτιά καίει πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, ένα τεράστιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από το σημείο της πυρκαγιάς:

Αρτέμιδα

Υλικές ζημιές έχει υποστεί κατοικία στην Αρτέμιδα από φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα την Τετάρτη (28/08).

Η φωτιά ξεκίνησε καιγόντας χαμηλή βλάστηση κοντά στην οδό Κιάφα - ο δρόμος έχει κλείσει στο σημείο «Πηγάδι», από το ύψος της Πρεσβυτέρου Μάρκου έως την οδό Αγίας Κυριακής- αλλά σύντομα επεκτάθηκε με τις πληροφορίες να θέλουν κατοικία να έχει υποστεί υλικές ζημιές.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από το σημείο της πυρκαγιάς:

Διακοπή της κυκλοφορίας

Σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της φωτιάς, στη λεωφόρο Κιάφας, από το ύψος της Πρωτοπρεσβυτέρου Μάρκου έως την οδό Αγίας Κυριακής

Την ίδια ώρα, πολύ καλύτερη η εικόνα των δύο πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα σήμερα στην Αττική.

Φωτιά στον Βύρωνα

Σε συναγερμό τέθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, λίγο μετά τις 11.30, καθώς φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή του Υμηττού, απέναντι από το νεκροταφείο του Βύρωνα και κοντά στο Θέατρο Βράχων. Μία ώρα αργότερα η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, ενώ λίγο αργότερα η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Δείτε την gallery:

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς η φωτιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια. Οι άνεμοι στην περιοχή ήταν ισχυροί και η φορά τους «πήγαινε» τη φωτιά προς τον Καρέα. Λόγω της πυρκαγιάς, παρέμεινε περίπου έως τις δύο το μεσημέρι κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων η οδός Καραολή Δημητρίου από τη Φορμίωνος και η οδός Γρανίκου από τη λεωφόρο Καρέα.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) αναμένεται την Πέμπτη 29/8 σε πολλές περιοχές της χώρας. Δείτε αναλυτικά σε ποιες.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστσίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία)


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διπλώματα οδήγησης: Επανέρχεται το παλαιό σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών

Νέο σοκ για την Κατερίνα Ακριβοπούλου: Την απέλυσαν και από την εφημερίδα

Σχετικές ειδήσεις