ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο λούνα παρκ: Άφαντος ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού-Θρήνος για την 13χρονη Σεράινα

Τραγωδία στο λούνα παρκ: Άφαντος ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού-Θρήνος για την 13χρονη Σεράινα
larissanet

Ανείπωτο θρήνο στην οικογένεια, τους φίλους και ολόκληρη την περιοχή του Αλμυρού έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος της 13χρονης Σεράινας το βράδυ της Παρασκευής στο λούνα παρκ, όπου διασκέδαζε με φίλους της

Ήταν τέτοιο το σοκ που υπέστησαν οι γονείς της, με τον πατέρα της, που αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του, να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου καθώς υπέστη έμφραγμα.

Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτουΙΝΤΙΜΕ

Η άτυχη Σεράινα ήταν ένα κορίτσι όλο ζωή, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού ετοιμαζόταν να πάει στη β΄ τάξη και να συνεχίσει το σχολείο, όπως όλοι οι συμμαθητές της, αφού όμως ζήσουν ακόμη λίγες στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού. Όμως η μοίρα δυστυχώς είχε άλλα σχέδια.

Παραλίγο τραγωδία με 9χρονη στο ίδιο παιχνίδι

Την ίδια ώρα, σοκάρει η είδηση ότι η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ είχε κατηγορηθεί για παρόμοιο ατύχημα στη Χαλκίδα, το 2009, όπου είχε τραυματιστεί ένα 9χρονο κοριτσάκι.

Μάλιστα, η μητέρα της 9χρονης, μίλησε στο STAR για το περιστατικό που παραλίγο να στερήσει τη ζωή της κόρης της.

«Γλίστρησε κάτω από το κάθισμα, κάτω από την μπάρα. Δεν μπόρεσε να κρατηθεί. Έπεσε από 10 μέτρα ύψος, εκσφενδονίστηκε από το μηχάνημα. Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και της αφαιρέθηκε η σπλήνα. Το φωνάζαμε ότι είναι δολοφόνοι, δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχει φύλαξη. Είναι δολοφόνοι», λέει η μητέρα του κοριτσιού.

Για την υπόθεση αυτή η ιδιοκτήτρια καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Άφαντος ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού

Σοκαριστικές είναι και οι μαρτυρίες στο «φως» σχετικά με τον τρόπο χειρισμού του μοιραίου παιχνιδιού. Επισκέπτες και εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το παιχνίδι την ώρα του τραγικού δυστυχήματος, πήγαινε πολύ γρήγορα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χειριστής αμέσως μετά το δυστύχημα εξαφανίστηκε με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Το χρονικό

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 22.45 χθες το βράδυ, όταν η ανήλικη μαθήτρια βρισκόταν στο παιχνίδι «χαλί», το οποίο για αδιευκρίνιστους λόγους ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, εκσφενδονίστηκε στον αέρα και έπεσε με το κεφάλι σε άλλο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Συγκλονίζουν αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ αναφέρουν ότι το «χαλί» δεν διαθέτει ζώνες ασφαλείας.

Ασφαλίζονται μόνο με μια μεταλλική μπάρα που πέφτει μπροστά τους. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια των στροβιλισμών, η 14χρονη εκσφενδονίστηκε πάνω από τη μπάρα ασφαλείας.

Μάλιστα, μια μητέρα που την ώρα της τραγωδίας βρισκόταν πάνω στο ίδιο παιχνίδι με την κόρη της είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως στην τελευταία περιστροφή το «χαλί» άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

«Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Μεταξύ άλλων σεναρίων, οι Αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο να παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο παιχνίδι.

«Φώναζαν και τσίριζαν… Έκλεισαν αμέσως τα μηχανήματα. Κατέβηκαν τα παιδάκια και τσίριζαν…» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Μπαρζώκας, επίσης αυτόπτης μάρτυρας.

Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ

Η ιδιοκτήτρια του λουνα παρκ υποστήριξε στις Αρχές πως τις πιστοποιήσεις των παιχνιδιών έχει καταθέσει και στον Δήμο Αλμυρού, όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό, ενώ ο δήμος θα καλέσει και εμπειρογνώμονα για να εξετάσει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 73χρονης τόσο η επιχείρηση όσο και το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν κανονικά άδεια λειτουργίας ενώ το παιχνίδι ήταν και πιστοποιημένο.

Η 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ αφέθηκε ελεύθερη, ενώ αναζητείται ο χειριστής του «παιχνιδιού».

Η Εισαγγελία θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος.

Ο χώρος του λούνα παρκ εξακολουθεί να φυλάσσεται, έως ότου ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη στο χώρο όπου έχασε τη ζωή της η 14χρονη.

Μηνύματα που ραγίζουν καρδιές

Ο θάνατος της άτυχης κοπέλας βύθισε στο πένθος όχι μόνο την πόλη του Αλμυρού, αλλά και την περιοχή της Βρύναινας, απ’ όπου καταγόταν και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμη πως συνέβη η τραγωδία.

Τα μηνύματα των φίλων της, στο facebook φέρνουν δάκρυα στα μάτια.

«Καλό ταξίδι μικρή μου σ’αγαπάω»

«Καλό ταξίδι αγαπημένη μου ξαδερφουλα! τα λόγια είναι φτωχά. Καλό παράδεισο αστερι μου»

«Καλό παράδεισο αγγελούδι!!!!!»

«Τα λόγια περισσεύουν …..Καλό ταξίδι να έχει η ψυχούλα του και κουράγιο στους γονείς και τα αδέλφια της!