ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο λούνα παρκ: Αποκάλυψη «βόμβα» - Στο ίδιο παιχνίδι είχε τραυματιστεί και μία 9χρονη

Τραγωδία στο λούνα παρκ: Αποκάλυψη «βόμβα» - Στο ίδιο παιχνίδι είχε τραυματιστεί και μία 9χρονη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την υπόθεση που έχει σκορπίσει θλίψη στον Βόλο, όπου μία 14χρονη έχασε τη ζωή της σε λούνα παρκ που είχε στηθεί εμποροπανήγυρη στον Αλμυρό.

Πριν από περίπου 10 χρόνια, ένα παιδί 9 ετών έπεσε από το ίδιο παιχνίδι και τραυματίστηκε σοβαρά. Όπως καταγγέλλει ο πατέρας του θύματος, που πλέον έχει συμπληρώσει τα 19 έτη και συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από το ατύχημα, η οικογένειά του είχε προειδοποιήσει κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ότι μπορεί να «θρηνήσουμε θύματα», όπως χαρακτηριστικά είπε, μιλώντας στο Open.

Ο πατέρας της νεαρής αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ατύχημα που σημειώθηκε στις 29/7/2009 στη Χαλκίδα, σημειώνοντας πως το παιδί του τότε είχε «γλιτώσει από θαύμα».

VOLOS.jpg
Η 9χρονη έπεσε από ύψος 15 μέτρων και είχε σοβαρά τραύματα σε όλο της το σώμα,ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είναι το ίδιο μηχάνημα, η ίδια ιδιοκτήτρια», είπε ο κ. Γιάννης Μπουρτζίκας και συνέχισε: «είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο πράγμα, στο ίδιο παιχνίδι, καθόταν στο ίδιο σημείο που καθόταν και η κόρη μας (σ.σ. η 14χρονη που έχασε τη ζωή της)».

Αναφερόμενος στην ημέρα του ατυχήματος του παιδιού του, θυμήθηκε, εμφανώς συγκινημένος: «Το μηχάνημα άρχισε να αναπτύσσει ταχύτητα. Ήταν με τη μητέρα της. Άρχισαν να αναπηδούν τα πόδια της, πήγα στο χειριστή και του είπα να σταματήσει το μηχάνημα γιατί το παιδί θα πέσει. Ο χειριστής δεν κατάλαβε και δεν γνωρίζω ακόμη γιατί δεν κατάλαβε. Το παιδί γλίστρησε κάτω από τη μπάρα, που είχε μεγάλες ταλαντώσεις».

Η 9χρονη έπεσε από ύψος 15 μέτρων και είχε σοβαρά τραύματα σε όλο της το σώμα, εσωτερική αιμορραγία, ενώ έμεινε σε κώμα για τέσσερις μέρες.

«Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα», κατήγγειλε ο πατέρας και τόνισε πως τόσο η ιδιοκτήτρια του παιχνιδιού, όσο ο χειριστής και η υπεύθυνη λούνα παρκ είχαν καταδικαστεί.

Δείτε το βίντεο:

Το χρονικό

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 22.45 χθες το βράδυ, όταν η ανήλικη μαθήτρια βρισκόταν στο παιχνίδι «χαλί», το οποίο για αδιευκρίνιστους λόγους ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, εκσφενδονίστηκε στον αέρα και έπεσε με το κεφάλι σε άλλο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Συγκλονίζουν αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ αναφέρουν ότι το «χαλί» δεν διαθέτει ζώνες ασφαλείας.

Ασφαλίζονται μόνο με μια μεταλλική μπάρα που πέφτει μπροστά τους. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια των στροβιλισμών, η 14χρονη εκσφενδονίστηκε πάνω από τη μπάρα ασφαλείας.

Μάλιστα, μια μητέρα που την ώρα της τραγωδίας βρισκόταν πάνω στο ίδιο παιχνίδι με την κόρη της είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως στην τελευταία περιστροφή το «χαλί» άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

«Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Μεταξύ άλλων σεναρίων, οι Αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο να παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο παιχνίδι.

«Φώναζαν και τσίριζαν… Έκλεισαν αμέσως τα μηχανήματα. Κατέβηκαν τα παιδάκια και τσίριζαν…» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Μπαρζώκας, επίσης αυτόπτης μάρτυρας.

Στο νοσοκομείο ο πατέρας

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται ο πατέρας του άτυχου 14χρονου κοριτσιού, που βρήκε το βράδυ της Παρασκευής τραγικό θάνατο πέφτοντας από παιχνίδι στο λούνα παρκ του Αλμυρού.

Τραγική ειρωνεία; Ο πατέρας είναι οδηγός φορτηγού και πριν μόλις μία εβδομάδα, μετέφερε μέρος του εξοπλισμού που τελικά χρησιμοποιήθηκε για να «στηθεί» το λούνα παρκ. Μια εβδομάδα αργότερα, μέρος αυτού του εξοπλισμού θα γινόταν η αιτία για να βρει το παιδί του τραγικό θάνατο.

Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ

Η ιδιοκτήτρια του λουνα παρκ υποστήριξε στις Αρχές πως τις πιστοποιήσεις των παιχνιδιών έχει καταθέσει και στον Δήμο Αλμυρού, όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό, ενώ ο δήμος θα καλέσει και εμπειρογνώμονα για να εξετάσει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 73χρονης τόσο η επιχείρηση όσο και το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν κανονικά άδεια λειτουργίας ενώ το παιχνίδι ήταν και πιστοποιημένο.

Η 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ αφέθηκε ελεύθερη, ενώ αναζητείται ο χειριστής του «παιχνιδιού».

Η Εισαγγελία θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος.

Ο χώρος του λούνα παρκ εξακολουθεί να φυλάσσεται, έως ότου ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη στο χώρο όπου έχασε τη ζωή της η 14χρονη.

Μηνύματα που ραγίζουν καρδιές

Ο θάνατος της άτυχης κοπέλας βύθισε στο πένθος όχι μόνο την πόλη του Αλμυρού, αλλά και την περιοχή της Βρύναινας, απ’ όπου καταγόταν και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμη πως συνέβη η τραγωδία.

Τα μηνύματα των φίλων της, στο facebook φέρνουν δάκρυα στα μάτια.

«Καλό ταξίδι μικρή μου σ’αγαπάω»

«Καλό ταξίδι αγαπημένη μου ξαδερφουλα! τα λόγια είναι φτωχά. Καλό παράδεισο αστερι μου»

«Καλό παράδεισο αγγελούδι!!!!!»

«Τα λόγια περισσεύουν …..Καλό ταξίδι να έχει η ψυχούλα του και κουραγιο στους γονείς και τα αδέλφια της!

Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΦΙΑ 2019 - Taxisnet: Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σας

Τραγωδία λούνα παρκ: «Καλό ταξίδι μικρή μου σ΄αγαπάω» - Ραγίζουν καρδιές τα μηνύματα για την 14χρονη

Σχετικές ειδήσεις