ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ξεσπά ο πατέρας της Ελένης - Θέλω να ακούσω «ισόβια»

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ξεσπά ο πατέρας της Ελένης - Θέλω να ακούσω «ισόβια»

Βυθισμένος στον πόνο, αλλά παράλληλα επιδεικνύοντας ότι διαθέτει τεράστια αποθέματα ψυχικής αντοχής, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, της φοιτήτριας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο, αναμένει καρτερικά τη δίκη των βασανιστών της κόρης του.

Οι τελευταίοι δέκα μήνες δοκίμασαν ποικιλοτρόπως την αντοχή του, όπως αναφέρει ο Γιάννης Τοπαλούδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Realnews». Στέκεται όμως στα πόδια του με απύθμενο κουράγιο, προκειμένου κάποια στιγμή να δικαιωθεί – όπως λέει συχνά- η ψυχή της Ελενίτσας του.

«Θέλω να μη βγουν ποτέ από τη φυλακή οι δολοφόνοι της κόρης μου» αναφέρει, όταν ερωτάται τι περιμένει από τη δίκη. Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου παραπέμπει σε δίκη τον 20χρονο Αλβανό και τον 21χρονο Ροδίτη που κατηγορούνται για τη δολοφονία της Ελένης, αφήνοντας έτσι μια χαραμάδα φωτός για τον άτυχο πατέρα.

«Δεν υπάρχει τίποτα. Προσδοκώ Ανάσταση Νεκρών. Γίνεται;» λέει ο Γιάννης Τοπαλούδης. «Τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια, όπως συμβαίνει σε άλλα ευνοούμενα κράτη. Στην κυριολεξία τα ισόβια, όπως αναφέρεται η λέξη στο λεξικό. Όχι να βγουν σε λίγα χρόνια, να συνεχίσουν τη ζωή τους και να ξανακάνουν ενδεχομένως τα ίδια. Πρέπει να καταδικαστούν για το κακό που έκαναν» αναφέρει στη συνέντευξή του.

«Ηθικοί αυτουργοί οι γονείς τους»

«Θα καταδικαστούν μόνο για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης μας. Για εμάς που μας δολοφόνησαν ψυχικά και σωματικά; Και είμαστε ζωντανοί – νεκροί και θα είμαστε ισόβια γι’ αυτό το πράγμα; Μόνο για εμάς θα είναι πραγματικά ισόβια. Ένας ισόβιος ψυχικός θάνατος. Αυτοί δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να βγουν και να συνεχίσουν τη ζωούλα τους» σημειώνει ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας.

«Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ζητήσει έστω μια συγγνώμη» λέει ο κ. Τοπαλούδης. «Δεν μου προκαλεί έκπληξη που οι γονείς των δραστών μέχρι σήμερα δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία μαζί μας. Γνωρίζοντας το ποιόν των παιδιών τους, από τη νεαρή ακόμη ηλικία, με το να αδιαφορούν και να μην κάνουν απολύτως τίποτα μέσω των γνωριμιών τους, τι "συγγνώμη" να ζητήσουν; Δεν υπάρχει συγγνώμη. Θα έπρεπε να καθίσουν και αυτοί στο εδώλιο ως ηθικοί αυτουργοί. Δεν μπορεί να αφήνουν τα παιδιά τους να δολοφονούν τα παιδιά μας που τα μεγαλώσαμε με κόπους και θυσίες. Κάποια στιγμή πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη» καταλήγει.

Βούλευμα - «καταπέλτης» για βιασμό και φόνο

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, παραπέμπονται σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ειδικότερα, το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε αυτούσια την εισήγηση του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, που χειρίστηκε την υπόθεση, παρατείνοντας την κράτηση των δύο κατηγορουμένων, τουλάχιστον μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.

Υπάρχει πιθανότητα νέας παράτασης έως ότου προσδιοριστεί η δίκη, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» ο 21χρονος Ροδίτης και ο 20χρονος Αλβανός θα βρεθούν ενώπιον του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας, του Εφετείου Δωδεκανήσου.

Στο βούλευμα - καταπέλτη, που περιγράφει τις τελευταίες μαρτυρικές στιγμές της Ελένης, οι δύο νεαροί φέρονται να είχαν προαποφασίσει να βιάσουν και να σκοτώσουν την Ελένη , προκειμένου να της κλείσουν το στόμα, ώστε να μην τους καταγγείλει.

Διαβάστε ΕΔΩ για την υπόθεση Τοπαλούδη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μουντομπάσκετ 2019 Ελλάδα - Τσεχία: Τι ώρα παίζει η Εθνική; - Πώς προκρίνεται στους «8»

Σχετικές ειδήσεις