ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος στην Κυλλήνη από την επίσκεψη επικίνδυνου... εισβολέα

Τρόμος στην Κυλλήνη από την επίσκεψη επικίνδυνου... εισβολέα

Ένας ακόμα απειλητικός εισβολέας επισκέφθηκε τη θαλάσσια περιοχή της Ηλείας.

Πρόκειται για λιονταρόψαρο που εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από δύτη το πρωί του Σαββάτου στον φάρο της Καυκαλίδας στην Κυλλήνη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com, το λιονταρόψαρο ψαρεύτηκε στα ρηχά (σ.σ. βάθος 4 μέτρων, πετρώδες), σε σημείο όπου σύμφωνα με μαρτυρίες έχουν εντοπιστεί ακόμα τρία τέτοια ψάρια που εξουδετερώθηκαν επίσης.

Είναι πολύ επικίνδυνο για τον άνθρωποpixabay

Τα τελευταία χρόνια οι «επισκέψεις» του λιονταρόψαρου σε αρκετά σημεία της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου πύκνωναν ολοένα και περισσότερο. Τον Νοέμβριο του 2018 καταγράφηκε το πρώτο λιονταρόψαρο στην Πελοπόννησο, όταν ο απειλητικός θαλάσσιος εισβολέας εντοπίστηκε μεταξύ Στούπας και Καρδαμύλης, στην Μεσσηνία.

Η εμφάνιση του λιονταρόψαρου ήταν αναμενόμενη και στην περιοχή της Κυλλήνης και σύντομα αναμένεται πως θα βρεθούν και άλλα, δείγμα της εξάπλωσής τους σε όλη τη Μεσόγειο.

Σε κυπρο-βρετανική επιστημονική έρευνα, που δημοσιοποιήθηκε έπειτα από προειδοποίηση της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN), επισημαίνεται πως το λιονταρόψαρο είναι ίσως «ο πιο επικίνδυνος από τους ουκ ολίγους απειλητικούς θαλάσσιους εισβολείς»…

Διαβάστε επίσης:

Άγριο ξύλο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης