ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη της 19χρονης που εγκατέλειψε το βρέφος της – Αίτημα για ψυχιατρική εξέταση

Αναβλήθηκε η δίκη της 19χρονης που εγκατέλειψε το βρέφος της – Αίτημα για ψυχιατρική εξέταση
INTIME NEWS

Αίτημα για ψυχιατρική εξέταση για επιλόχειο κατάθλιψη - «Θέλω το παιδί μου πίσω» δηλώνει

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί ξανά ενώπιον του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου η 19χρονη μητέρα που είναι κατηγορούμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο μετά την εγκατάλειψη του μωρού της σε είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Η νεαρή λεχώνα ζήτησε και έλαβε αναβολή στη δίκη της προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες στο δικαστήριο ο αστυνομικός που εντόπισε το βρέφος και ο αξιωματικός του Τμήματος Ανηλίκων που επιλήφθηκε της υπόθεσης.

Πλην της κλήσης των δύο αστυνομικών που ζήτησε η υπεράσπιση και αποδέχθηκε το δικαστήριο, δεκτό έγινε και το αίτημα της 19χρονης, για την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη.

«Δεν κατάλαβα τι έκανα»

Σε μια «παρόρμηση» της στιγμής αποδίδει η 19χρονη την κίνησή της να εγκαταλείψει το νεογέννητο κοριτσάκι της στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί, Βασίλης Ταουξής, μιλώντας στο Νewsbomb.gr, τονίζοντας ότι σύμφωνα με όσα του είπαν οι αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην κοπέλα από χθες, η 19χρονη φαίνεται να υποφέρει από επιλόχιο κατάθλιψη.

«Είναι άσπρη σαν το πανί. Την είδα χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ και είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Ταουξής. Μάλιστα επεσήμανε ότι «οι αστυνομικοί την παρακαλούν να φάει καθώς είναι λεχώνα και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Δεν δέχεται να φάει τίποτα αυτές τις ημέρες», συμπλήρωσε.

Τώρα η κοπέλα, ζητά να πάρει το παιδί της πίσω και να το μεγαλώσει η ίδια.

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο δικηγόρο, αυτό μπορεί να συμβεί, «από τη στιγμή που δεν υπήρξε κίνδυνος ζωής του παιδιού. Είναι πολύ πιθανό η απόφαση που θα προκύψει για την υπόθεση αυτή να είναι υπέρ της», πρόσθεσε.

«Άλλωστε πρόκειται για ένα καλό κορίτσι. Είναι σπουδάστρια σε ανώτατη τεχνική σχολή», σημείωσε ο κ. Ταουξής.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η νεαρή γυναίκα.INTIME NEWS

Όλα όσα είπε στους αστυνομικούς

«Δεν ήθελα να αφήσω το μωράκι μου. Δεν είχα χρήματα να το μεγαλώσω», είπε η 19χρονη μητέρα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν στο να αφήσει μέσα στην πυλωτή πολυκατοικίας και σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ, το μόλις λίγων ημερών μωρό της.

«Φοβήθηκα και ταράχτηκα. Γι' αυτό το εγκατέλειψα. Το έχω ήδη μετανιώσει. Δεν ήθελα να του κάνω κακό και να πάθει κάτι», πρόσθεσε και σημείωσε: «θέλω να πάρω το παιδί μου στο σπίτι».

Η κοπέλα προσήχθη το πρωί της Πέμπτης (12/09) και οδηγήθηκε στον 3ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου ομολόγησε την πράξη της, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει βοήθεια από κάποιον συγγενή ή φίλο.

Πώς έφτασε η Αστυνομία στα ίχνη της

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης, σαρώνοντας τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας καθώς είχαν ήδη σκαγραφήσει το «προφίλ» της γυναίκας. Βίντεο από κάμερες ασφαλείας βοήθησε τους αστυνομικούς να την εντοπίσουν.

Η 19χρονη μένει σε ένα σπίτι πολύ κοντά στην πολυκατοικία όπου εγκατέλειψε το βρέφος της, μαζί με την 65χρονη γυναίκα η οποία την είχε υιοθετήσει από συγγενικό της πρόσωπο όταν ήταν μόλις 2,5 ετών.

Για τον πατέρα του παιδιού, η κοπέλα είπε ότι διατηρούσε μαζί του ερωτική σχέση ωστόσο έχουν πλέον χωρίσει.

Βίντεο - ντοκουμέντο

Ένα βίντεο με τις κινήσεις της 19χρονης όταν εγκατέλειψε το παιδί της στην πυλωτή, παρουσίασε το Open.

Στο βίντεο φαίνεται η 19χρονη μητέρα να βγαίνει από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία με το μωρό στην αγκαλιά της. Το κρατά σφιχτά και κατευθύνεται προς την πυλωτή της πολυκατοικίας. Η 19χρονη περπατάει βιαστικά, περνάει τον δρόμο και η φιγούρα της χάνεται, ενώ στη συνέχεια κάνει την αντίστροφή πορεία με άδεια αγκαλιά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, η 19χρονη χρειάστηκε λιγότερο από 4 λεπτά για να αφήσει το μικρό της κοριτσάκι στην πολυκατοικία μόλις 50 μέτρα μακριά από το σπίτι της.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί το σημείο που βρέθηκε το βρέφος:

Τυλιγμένο σε πετσέτα

Το νεογέννητο κοριτσάκι, μόλις λίγων ημερών, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας, μέσα σε καροτσάκι σούπερ μάρκετ. Ήταν τυλιγμένο με μια πετσέτα και τον ομφάλιο λώρο υπήρχε ακόμα το ειδικό μανταλάκι που βάζουν στα μαιευτήρια όταν γεννιέται ένα παιδί.

Κλήθηκε η αστυνομία, το ΕΚΑΒ και το Χαμόγελο του Παιδιού για να αναλάβουν την περίθαλψή του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Αυτοκίνητο χτυπά με δύναμη παιδί - Η συνέχεια είναι αδιανόητη (vid)

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Ανδρίτσαινα: Νεκρός άνδρας που συμμετείχε στην κατάσβεση