ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινη κόλαση στο Λουτράκι: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Συνεχείς αναζωπυρώσεις και εικόνες τρόμου

Πύρινη κόλαση στο Λουτράκι: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Συνεχείς αναζωπυρώσεις και εικόνες τρόμου
Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Λουτράκι
INTIME

Φωτιά: Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών - Εκκενώθηκαν ένα μοναστήρι και ένα γηροκομείο - Επέστρεψαν στη μάχη της κατάσβεσης τα εναέρια μέσα

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (14/09) στο Λουτράκι, με βελτιωμένη ωστόσο εικόνα.

Η ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής (108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων) συνεχίζει να επιχειρεί στο σημείο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος δυο καναντέρ και πέντε ελικόπτερα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι θυελλώδεις άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης θα συνεχιστούν και σήμερα.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από την φωτιά στο Λουτράκι:

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει και ο Ελληνικός Στρατός με ένα μηχάνημα έργου καθώς επίσης και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου.

Δείτε το βίντεο:

Εκκενώθηκαν μοναστήρι και γηροκομείο

Για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Λουτρακίου-Περαχώρας, εκκενώθηκαν - σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ -, το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες.

Φωτιές σε Πύργο, Πύλο και Μέγαρα

Στο μεταξύ, πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στον Πύργο, την Πύλο αλλά και τα Μέγαρα.

Η πυρκαγιά στην Ηλεία εκδηλώθηκε στην περιοχή Κορυφή Πύργου. Εκεί επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου- Νέστορος, στη Μεσσηνία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που ξέσπασε στα Μέγαρα. Η πυρκαγιά εκεί εκδηλώθηκε στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, σε δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα, Κυριακή (15/9), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου 4- για έξι περιφέρειες και συγκεκριμένα:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)

Όλες οι δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα ενώ από την Πυροσβεστική απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112

Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter, ενώ παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

68 δασικές πυρκαγιές σε μια ημέρα

Σημειώνεται ότι το 24ωρο από την Παρασκευή στις 19:00 έως τις 19:00 το Σάββατο (14/9), εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα, 68 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ διατέθηκαν συνολικά 846 πυροσβέστες, 287 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Επιμένουν και σήμερα τα ισχυρά μποφόρ - Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία (χάρτες)

Τέλη Κυκλοφορίας 2020: Αυτά είναι τα ποσά που θα πληρώσουμε

Σχετικές ειδήσεις