ΕΛΛΑΔΑ

«Φρένο» Γεωργιάδη σε πλειστηριασμό Α’ κατοικίας – Δυναμική παρέμβαση από ΠΑΜΕ και Κωνσταντοπούλου

«Φρένο» Γεωργιάδη σε πλειστηριασμό Α’ κατοικίας – Δυναμική παρέμβαση από ΠΑΜΕ και Κωνσταντοπούλου

Μέσα από το twitter ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωση την παύση του πλειστηριασμού.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Mε προσωπική παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη σταμάτησε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας στο Μαραθώνα για την οποία προκλήθηκε ένταση σήμερα το πρωί με μέλη του ΠΑΜΕ.

Όπως ο υπουργός Ανάπτυξης έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο ίδιος επικοινώνησε με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, εξήγησε την κατάσταση και η συγκεκριμένη τράπεζα ανταποκρίθηκε.«Δεν θα αφήσουμε μία τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια», επισήμανε ο υπουργός.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Κατόπιν παρέμβασής μου στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο συγκεκριμένος Πλειστηριασμός σταμάτησε. Δεν θα αφήσουμε μία τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια. Ευχαριστώ την Ένωση για την άμεση ανταπόκριση της και φυσικά την Τράπεζα που ανέστειλε!».

Η τραγωδία πίσω από τον πλειστηριασμό

Ο πλειστηριασμός αφορούσε το σπίτι μιας οικογένειας στον Μαραθώνα. Τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην οδό Μαυροκορδάτου προκειμένου να ακυρώσουν τον πλειστηριασμό και μάλιστα τόνιζαν ότι ο πατέρας της οικογένειας έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια πυρκαγιάς και τα υπόλοιπα μέλη παλεύουν να επιβιώσουν και να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων, με τους πρώτους να επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν το κτήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τον σημερινό πλειστηριασμό:

«Μετά την «κανονικότητα» με το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» που ήρθε να σαρώσει μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός αυτής της «κανονικότητας» ή πρώτη κατοικία. Την Τετάρτη θα γίνει απόπειρα πλειστηριασμού σε συμβολαιογραφείο στην Αθήνα, πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας από τον Μαραθώνα που καταστράφηκε από πυρκαγιά το μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα.

Στην πυρκαγιά «έχασε» την ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Τα χρέη τους έπνιξαν και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση. Η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη.

Δεν είναι η μόνη περίπτωση, οι καταγγελίες για κατασχέσεις έρχονται βροχή. Καλούμε τον λαό να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του με την προστασία της λαϊκής περιουσίας από τα κοράκια που τους έχει ανοίξει η όρεξη να αρπάξουν τον ιδρώτα και τον μόχθο για ένα κεραμίδι.

Θέλουν να ξεσπιτώσουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Να μην το επιτρέψουμε.
Καλούμε τα σωματεία, τις λαϊκές Επιτροπές να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Τετάρτη 9 πμ στην Μαυροκορδάτου 13».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μερομήνια: Έρχεται βαρύς χειμώνας! Πότε θα χιονίσει – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Τραγικός θάνατος για 10χρονη: Θανατηφόρα αμοιβάδα «έφαγε» τον εγκέφαλό της

Σχετικές ειδήσεις