ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Σε πλειστηριασμό Α' κατοικία οικογένειας - Καταστράφηκε σε φωτιά όπου πέθανε ο πατέρας

ΤΩΡΑ: Σε πλειστηριασμό Α' κατοικία οικογένειας - Καταστράφηκε σε φωτιά όπου πέθανε ο πατέρας

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Καμιά οικογένεια στο δρόμο», αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Μαζική συγκέντρωση οργανώνει στις 09:00 το πρωί το ΠΑΜΕ, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, προκειμένου να σταματήσει ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Καμιά οικογένεια στο δρόμο», αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του και καλεί σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 9 το πρωί στην Μαυροκορδάτου 13.

Δείτε τι λέει στην κάμερα του Newsbomb.gr η κ. Λημναίου Ιωάννα, ιδιοκτήτρια του σπιτιού:

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε την αντίδραση του ιδιοκτήτη του σπιτιού κ. Μανώλη Λημναίου, όταν είδε τους αστυνομικούς να φρουρούν την είσοδο του συμβολαιογραφείου:

Στην οδό Μαυροκορδάτου έφτασε και η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μετά από διαπραγματεύσεις, τα δύο αδέρφια, μαζί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκαν στο συμβολαιογραφείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ανέφερε:

«Μετά την «κανονικότητα» με το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» που ήρθε να σαρώσει μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός αυτής της «κανονικότητας» ή πρώτη κατοικία. Την Τετάρτη θα γίνει απόπειρα πλειστηριασμού σε συμβολαιογραφείο στην Αθήνα, πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας από τον Μαραθώνα που καταστράφηκε από πυρκαγιά το μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα.

Στην πυρκαγιά «έχασε» την ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Τα χρέη τους έπνιξαν και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση. Η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη.

Δεν είναι η μόνη περίπτωση, οι καταγγελίες για κατασχέσεις έρχονται βροχή. Καλούμε τον λαό να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του με την προστασία της λαϊκής περιουσίας από τα κοράκια που τους έχει ανοίξει η όρεξη να αρπάξουν τον ιδρώτα και τον μόχθο για ένα κεραμίδι.

Θέλουν να ξεσπιτώσουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Να μην το επιτρέψουμε.
Καλούμε τα σωματεία, τις λαϊκές Επιτροπές να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Τετάρτη 9 πμ στην Μαυροκορδάτου 13».

O Γεωργιάδης μπλόκαρε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Mε προσωπική παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη σταμάτησε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας στο Μαραθώνα για την οποία προκλήθηκε ένταση σήμερα το πρωί με μέλη του ΠΑΜΕ.

Όπως ο υπουργός Ανάπτυξης έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο ίδιος επικοινώνησε με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, εξήγησε την κατάσταση και η συγκεκριμένη τράπεζα ανταποκρίθηκε.«Δεν θα αφήσουμε μία τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια», επισήμανε ο υπουργός.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη: