ΕΛΛΑΔΑ

Thomas Cook: Πόσα χρήματα θα χαθούν στην Κρήτη από το «κανόνι» της εταιρείας

Thomas Cook: Πόσα χρήματα θα χαθούν στην Κρήτη από το «κανόνι» της εταιρείας

Για «πολύ μεγάλο πλήγμα» στον Ελληνικό Τουρισμό κάνουν λόγο οι παράγοντες του τουρισμού στην Κρήτη, την Κέρκυρα και άλλες περιοχές μετά την πτώχευση που κήρυξε τα ξημερώματα το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο, Thomas Cook

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, υπολόγισε ότι τα χρήματα τα οποία θα χαθούν για όλο το νησί είναι μεταξύ 80 και 100 εκατομμυρίων.

Οι αρμόδιοι βρίσκονται στο στάδιο της συλλογής των υπολοίπων στις καρτέλες χρέωσης και των καταμετρήσεων του κόστους των γκρουπ και με μία πρώτη εκτίμηση -όπως ανέφερε- η ζημιά για το Ρέθυμνο κυμαίνεται περίπου στα 15 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως θα πληρώσει ασφαλιστική εταιρεία ταξιδίων.

Ο πρόεδρος Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι οι ισολογισμοί της Thomas Cook θα κλείσουν μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι ξενοδόχοι να λάβουν την αποζημίωση για τα τουριστικά πακέτα πολύ αργότερα.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι από τις 16 Ιουλίου και μετά δεν έχει πληρωθεί τίποτα στους ξενοδόχους της Κρήτης, καθώς η πρακτική που ακολουθούσαν ήταν να εξοφλούνται τα συμβόλαια τρεις μήνες μετά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της πτώχευσης της Thomas Cook

Διαβάστε επίσης:

Thomas Cook: Γιατί βάρεσε «κανόνι» ο ταξιδιωτικός κολοσσός;