ΕΛΛΑΔΑ

Στη Μόρια μεταβαίνει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου

Στη Μόρια μεταβαίνει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου
Facebook

Φωτιά ΤΩΡΑΑναβρασμός επικρατεί στον καταυλισμό στη Μόρια έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κοντέινερ, το οποίο καταστράφηκε, ενώ επεκτάθηκε σε άλλους επτά οικίσκους. Εσπευσμένα στη Μυτιλήνη πηγαίνει και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Αστυνομικές δυνάμεις μεταβαίνουν στη Μυτιλήνη λόγω των επεισοδίων που είναι σε εξέλιξη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το απόγευμα.

Επίσης, λόγω της κατάστασης που παραμένει έκρυθμη μεταβαίνει στο νησί και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μαζί με τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα, μία έξω και μία μέσα στο κέντρο. Συγκεκριμένα, η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο, περίπου 400 μέτρα μακριά από το Κέντρο και έγινε αφορμή να δημιουργηθεί ένταση. Είκοσι λεπτά αργότερα, εκδηλώθηκε η δεύτερη πυρκαγιά σε οικίσκο μέσα στο κέντρο, ο οποίος καταστράφηκε ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε άλλους παρακείμενους οικίσκους.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για την αποκατάσταση της τάξης και υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί για θύματα από την πυρκαγιά.

Μια νεκρή από τη μεγάλη φωτιά στον καταυλισμό - Φόβοι και για άλλα θύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece Μίνα Καραμήτρου, μια γυναίκα έχει χάσει τη ζωή της.

Μάλιστα, αξιωματούχοι, μιλώντας στο CNN Greece εξέφραζαν φόβους και για άλλους νεκρούς μέσα στον καταυλισμό.

Στη Μόρια μεταβαίνουν με C-130 εσπευσμένα αστυνομικές δυνάμεις για να ενισχύσουν την αστυνομία της περιοχής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας σε έναν από τους οικίσκους λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Η Μόρια έχει «πνιγεί» από τον καπνό και επικρατεί πανικός.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκαν επίθεση από φιλοξενούμενους στον καταυλισμό.

Στον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του καταυλισμού που συλλέγουν πληροφορίες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Στο σημείο βρίσκονται 2 οχήματα με 8 πυροσβέστες, αστυνομικές δυνάμεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες που συντονίζουν την επιχείρηση και δίνουν οδηγίες στους πρόσφυγες.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr για να μάθετε έγκυρα και έγκαιρα όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Το άρθρο θα ανανεώνεται συνεχώς από τη δημοσιογραφική ομάδα με νέες πληροφορίες, εικόνες και βίντεο (όπου είναι δυνατόν να υπάρξουν) για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Με ένα κλικ δείτε εδώ την ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πένθος για τον Θανάση Ευθυμιάδη - Αβάσταχτος πόνος για τον ηθοποιό

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Τι κάνει σήμερα το μοντέλο με την κοκαΐνη (pics)

Σχετικές ειδήσεις