ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Η απίστευτη μεταμφίεση εφοριακών που μπήκαν για έλεγχο σε κατάστημα της πόλης

Λάρισα: Η απίστευτη μεταμφίεση εφοριακών που μπήκαν για έλεγχο σε κατάστημα της πόλης
pixabay/αρχείο

Καταστηματάρχης στη Λάρισα, έμεινε άφωνος, όταν δύο κυρίες που μπήκαν στο μαγαζί του, με ενδυμασία που παρέπεμπε σε μέλη εθελοντικής οργάνωσης, αποδείκτηκε ότι ήταν εφοριακοί.

Το περιστατικό αυτό θα το θυμάται σε όλη του την ζωή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο κυρίες φορούσαν το ίδιο λευκό μπλουζάκι με τη γνωστή ροζ κορδέλα.

Η σκέψη του Λαρισαίου καταστηματάρχη αμέσως πήγε σε κάποια εθελοντική καμπάνια ενίσχυσης κάποιου μη κυβερνητικού φορέα κι έτσι πλησίασε στην ταμειακή μηχανή.

Ωστόσο, με που τον προσέγγισαν οι δύο κυρίες… έχασε κυριολεκτικά τα λόγια του, ακούγοντάς τες να του λένε: «Καλησπέρα σας. Είμαστε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Θέλουμε να μας δώσετε σας παρακαλώ όλα τα φορολογικά σας στοιχεία…»

Το χαμόγελο διαδέχθηκε η παγωμάρα στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος πάντως, μετά το αρχικό σοκ, έσπευσε να εξυπηρετήσει τις δύο εφοριακούς.

Παρά την έκπληξη πάντως, για τους… παροικούντες την ΑΑΔΕ, η «μεταμφίεση» των δύο κυριών σε εθελόντριες, μάλλον δεν είναι και η πλέον ευφάνταστη από αυτές που κατά καιρούς χρησιμοποιούν οι ελεγκτές για να κινούνται ανυποψίαστοι μέσα σε επιχειρήσεις.

Πολλές φορές χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους προκειμένου να αποκαλύψουν την φοροδιαφυγή. «Άλλες φορές προσποιούμαστε τους υδραυλικούς, άλλες φορές τα ζευγάρια τα οποία πίνουν αμέριμνα το ποτό τους, άλλες φορές ενοικιαστές πολυτελών κατοικιών», είχε χαρακτηριστικά πει πρόσφατα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.

Με πληροφορίες από το onlarissa.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - EMY: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, βροχές και χαλάζι

Σχετικές ειδήσεις