ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Πώς αποζημιώνονται από τη χαλαζόπτωση τα οχήματα

Κακοκαιρία: Πώς αποζημιώνονται από τη χαλαζόπτωση τα οχήματα
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Νέο κύμα κακοκαιρίας που θα συνοδεύεται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ώρες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδεχομένως να προκαλέσουν ζημιές σε οχήματα, γι’ αυτό και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει δυνατότητα αποζημίωσης τους από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε πολλά συμβόλαια υπάρχει η προαιρετική παροχή «Φυσικά Φαινόμενα», υποκατηγορία αυτής είναι η παροχή «χαλάζι» και αποζημιώνει τις υλικές ζημιές που θα συμβούν σε ένα όχημα από χαλάζι και έως του ανώτατου ασφαλισμένου κεφαλαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παροχή «Φυσικά Φαινόμενα» συμπεριλαμβάνει και ζημιές από καταιγίδα, θύελλα, χιόνι, τυφώνα, λαίλαπα, ανεμοθύελλα, έκρηξη ηφαιστείου και σεισμό ανάλογα τους όρους ενώ συνήθως δίδεται είτε εντός του πακέτου φωτιά-κλοπή οχήματος είτε και μεμονωμένα ανάλογα την εταιρεία.

Σε ορισμένες εταιρείες η αποζημίωση παρέχεται χωρίς καμία συμμετοχή του ασφαλισμένου, σε άλλες εταιρείες ο ασφαλισμένος συμμετέχει στην ζημιά με ένα ελάχιστο ποσό π.χ. 250, 300, 400, 500 ευρώ, ενώ σε άλλες εταιρείες όταν ο ασφαλισμένος επισκευάσει τις ζημιές από χαλαζόπτωση σε συνεργαζόμενο συνεργείο το αρχικό ποσό απαλλαγής μειώνεται στο μισό ή και εξαλείφεται μαζί και με άλλα ωφελήματα.

Σημαντικός ο ρόλος του διαμεσολαβητή και στην ενημέρωση για την συγκεκριμένη παροχή σε περίπτωση αποζημίωσης. Προϋπόθεση για την καταβολή αποζημίωσης είναι η προσκόμιση στην ασφαλιστική εταιρεία πιστοποιητικού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά την ημερομηνία, την ώρα και την περιοχή που συνέβη το ζημιογόνο γεγονός.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Τα έντονα καιρικά αναμένεται να πλήξουν πολλές περιοχές της χώρα τις επόμενες ώρες με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους -συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- θα είναι έντονες, ενώ σε αρκετές περιοχές της Δυτικής, της Ανατολικής και της Νότιας Ελλάδας θα έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά στις Κυκλάδες και κατά τόπους στη Μακεδονία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και στο Αιγαίο από τις Σποράδες και νοτιότερα.

Δείτε ΕΔΩ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τη βόρεια Συρία - Θέμα χρόνου η εισβολή της Τουρκίας

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή! Νέα σφοδρή κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλάζι (pics)

Σχετικές ειδήσεις