ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία μεσίτριας: Ξεσπά ο γιος της - «Δεν πρόλαβα να της πω σ΄αγαπώ»

Δολοφονία μεσίτριας: Ξεσπά ο γιος της - «Δεν πρόλαβα να της πω σ΄αγαπώ»

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη, ο γιος της 36χρονης περιγράφει σε τι κατάσταση βρίσκονται ο ίδιος, ο πατριός του αλλά και τα δύο μικρότερα αδέρφια του.

Ο 39χρονος αγγειοχειρουργός του «Ιπποκράτειου», που κατηγορούνταν για τη δολοφονία της 36χρονης τον Απρίλιο του 2017, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για το θάνατό της και καταδικάστηκε σε ισόβια για «ανθρωποκτονία δια παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο», καθώς και για «περιύβριση νεκρού».

Τη μοιραία ημέρα η 36χρονη Ντιάνα είχε κανονίσει να συναντηθεί στο νοσοκομείο, ώστε να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης κιρσών και από τότε η οικογένειά της δεν την ξαναείδε.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο δολοφόνος θα ήταν γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο. Δεν μπορώ να περιγράψω τον θυμό που έχουμε όλοι μας σαν οικογένεια απέναντί του» λέει ο γιος της 36χρονης μεσίτριας μιλώντας στο Star.

Έχοντας αναλάβει το μεσιτικό γραφείο που διατηρούσε η μητέρα του στη Θεσσαλονίκη, προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια του και να συνεχίσει τη ζωή του, έχοντας ως παράδειγμα τον πατριό του.

«Ο πατριός με τη μητέρα μου ήταν πολύ αγαπημένοι. Ένα ζευγάρι που το ζήλευαν. Ήταν σαν πατέρας μας και ποτέ δεν το αμφισβητήσαμε» είπε ο γιος της μεσίτριας, προσθέτοντας πως ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό του ότι ο πατριός του θα μπορούσε να έχει βλάψει τη μητέρα του.

«Στάθηκε πολύ δυνατός και ψύχραιμος. Τον βλέπαμε και κάναμε ακριβώς το ίδιο», πρόσθεσε.

Δείτε στο βίντεο όλα όσα είπε:

Όπως εξομολογείται στην κάμερα του Star, όλο αυτό το διάστημα, δεν υπάρχει μέρα που να μη σκεφτεί στιγμές και πράγματα που έκανε μαζί με τη μητέρα του. «Ήταν μία μητέρα που δεν μπορούσα να πιστέψω ότι την είχα κα δεν ήθελα να τη χάσω. Δεν περιγράφεται με λόγια αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας».

Η τελευταία βόλτα μαζί με την μητέρα του ήταν στη λεωφόρο Νίκης, που μαζί και με την αδερφή του, είχαν πάει για ένα παγωτό. Από την ημέρα που η μητέρα του βρέθηκε νεκρή αποφεύγει όπως λέει να πηγαίνει στο συγκεκριμένο παγωτατζίδικο. «Είναι στιγμές που δε θες να θυμάσαι», λέει.

Το παράπονό του είναι πως «δεν πρόλαβα να της πω σ αγαπώ όσες φορές ήθελα. Με τρώει μέσα μου. Δε θυμάμαι να είχαμε μαλώσει ποτέ με την μητέρα μου».

Το χρονικό της υπόθεσης

H αρχή του τέλους για την άτυχη μεσίτρια ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο. Η 36χρονη γυναίκα και μητέρα τριών παιδιών είχε πάει στο «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο» μετά από συνεννόηση με τον αγγειοχειρουργό, προκειμένου να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια.

Εκεί, ο 39χρονος, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, την οδήγησε σε απομονωμένο χώρο και της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά, που της προκάλεσαν άπνοια και αναπνευστική καταστολή με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

Στη συνέχεια, ο αγγειοχειρούργος φέρεται να τη «φόρτωσε» στο αυτοκίνητό του, να την οδήγησε στη Χαλκιδική και να πέταξε το πτώμα της σε απόκρημνη περιοχή, το οποίο και βρέθηκε κάποια 24ωρα αργότερα σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή «στοχοποίησαν» τον 39χρονο, καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία μαζί της. Το GPS στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου, το αποτύπωνε όλη η διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες ήταν αυτά που τον «πρόδωσαν». Επίσης, στο αυτοκίνητο του αγγειοχειρούργου κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε βιολογικό υλικό της 36χρονης.

Οι δικαστικές αρχές δεν του είχαν αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλαν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας καθώς και επιπλέον δύο χρόνια φυλάκισης για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού.

Ανέκφραστος και με σκυμμένο το κεφάλι, ο 39χρονος αγγειοχειρούργος άκουσε την ετυμηγορία και μετά το πέρας της διαδικασίας πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

«Ήμουν άλλος άνθρωπος, ήταν κάτι που με ξεπερνούσε» είχε πει απολογούμενος ενώπιον των δικαστών, κάνοντας λόγο για «φαύλο κύκλο» και «αψυχολόγητες ενέργειες», στις οποίες προέβη, όταν διαπίστωσε το θάνατό της. «Δε βρήκα το θάρρος να απευθυνθώ σε κάποιον να πω τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσα να το αποδεχθώ ούτε να σκεφθώ ψύχραιμα. Την έβαλα στο αυτοκίνητο κι άρχισα να οδηγώ. Ήμουν χαμένος τελείως» είχε καταλήξει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αυτές τις περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

ΠΡΟΣΟΧΗ: «Κλέβουν» το PIΝ καρτών μέσω κινητού - Δείτε πώς

Σχετικές ειδήσεις