ΕΛΛΑΔΑ

Χαλυβουργική: Στα «κάγκελα» οι απλήρωτοι εργαζόμενοι - Άφαντοι οι Αγγελόπουλοι

Χαλυβουργική: Στα «κάγκελα» οι απλήρωτοι εργαζόμενοι - Άφαντοι οι Αγγελόπουλοι

Χαλυβουργική: Την απόλυτη εξαθλίωση, όπως υποστηρίζουν, ζουν εδώ και αρκετούς μήνες οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής, οι οποίοι έκλεισαν συμβολικά σήμερα Τετάρτη (09/10) την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου. Όπως αναφέρουν στο Newsbomb.gr, εάν δεν δοθεί άμεσα μία απάντηση από τη διοίκηση, θα προχωρήσουν σε γενικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού - Την ίδια ώρα, άφαντοι παραμένουν οι Αγγελόπουλοι αφήνοντας τους εργαζόμενους στο σκοτάδι 

«Ζούμε την απόλυτη εξαθλίωση, είμαστε απόλυτα εγκλωβισμένοι εδώ και πολύ καιρό στην Χαλυβουργική. Εδώ και τρεις μήνες είμαστε απλήρωτοι και δυστυχώς δεν παίρνουμε από κανέναν μία σαφή απάντηση για το τι θα γίνει, αλλά και για τα λεφτά μας», τονίζει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Χαλυβουργικής κ. Γιώργος Γάκης.

Εδώ και τρεις μήνες και οι 200 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής είναι απλήρωτοι και δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση της εταιρείας. Σήμερα θέλοντας να διαμαρτυρηθούν έβαλαν φωτιά έξω από την είσοδο της επιχείρησης, ενώ θα προχωρήσουν σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου.

Όπως εξηγεί, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής όλο αυτό το διάστημα που παραμένουν απλήρωτοι έχουν απευθυνθεί στη διοίκηση, χωρίς να πάρουν απάντηση, «έχουμε απευθυνθεί και στον μεγαλομέτοχο κ. Αγγελόπουλο, ωστόσο ο ένας μας στέλνει στον άλλον. Η διοίκηση μας στέλνει στον κ. Αγγελόπουλο και αυτός στην διοίκηση. Κανείς δεν μας δίνει μια σαφή απάντηση».

Μάλιστα, τα προβλήματα για τις οικογένειες των 200 εργαζομένων της Χαλυβουργικής είναι ήδη πολλά και όσο αυτοί παραμένουν απλήρωτοι αυτά μεγαλώνουν, «αυτή τη στιγμή σε πολλούς συνάδελφους έχει κοπεί το ρεύμα στο σπίτι ενώ πολλοί είναι και αυτοί που δεν μπόρεσαν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στις σχολές που πέρασαν».

Τέλος, όπως τονίζει στο Newsbomb.gr ο κ. Γάκης, οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει και τη βοήθεια της πολιτείας ώστε να δοθεί οικονομική βοήθεια.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου για μισή ώρα (10:00-10:30) καταλαμβάνοντας δύο λωρίδες του οδοστρώματος.

Εάν δεν εισακουστεί το αίτημά τους, όπως αναφέρει ο κ. Γάκης στο Newsbomb.gr, «θα προχωρήσουμε σε γενικό αποκλεισμό τόσο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου όσο και των γραφείων της Χαλυβουργικής»

Όπως έχουμε επισημάνει σε σχετικά ρεπορτάζ οι δυο πλευρές, τα μέλη της οικογένειας Αγγελόπουλου και ο Σκινδήλιας παίζουν το παιχνίδι του «κακού» και του «καλού» - Από την άλλη μεριά κανείς τους δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει τα χρέη της εταιρείας στις τράπεζες και στους δημόσιους οργανισμούς.

Στην μέση της αντιπαράθεσης έχει μπει και ο γνωστός σε όλους Γιώργος Σκινδήλιας που εμφανίζεται ως υποστηρικτής του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Κατά τρόπο ανεξήγητο, ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος συνεχίζει και τον κρατάει ως διευθύνων σύμβουλο παρά το γεγονός ότι οι δυο άνδρες βρίσκονται σε απόλυτη ρήξη.

Μετά την διαρροή προ μηνών ότι ο Κ. Αγγελόπουλος ενδέχεται να δώσει 12 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να δοθούν αποζημιώσεις στους εργαζομένους, ο κ. Σκινδήλιας έσπευσε να τον διαψεύσει. Να διαψεύσει δηλαδή το αφεντικό του!

Μιλάμε για σουρεαλιστικές καταστάσεις που κατά περίεργο τρόπο δεν φαίνεται να απασχολούν ούτε τις αρχές, ούτε τη δικαιοσύνη, ούτε τις δομές του κράτους.

Διαβάστε αναλυτικά:

Χαλυβουργική: Ούτε αποζημιώσεις, ούτε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου - Όλα στο σκοτάδι

Εργαζόμενοι Χαλυβουργική: Αν θέλει εθελουσία ο Αγγελόπουλος να διώξει τον Σκινδήλια