ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή Αλεξία: Στην Ελλάδα η αποθεραπεία της 8χρονης – Ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει τα έξοδα

Μικρή Αλεξία: Στην Ελλάδα η αποθεραπεία της 8χρονης – Ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει τα έξοδα

Τα έξοδα της αποθεραπείας για τη μικρή Αλεξία που είχε τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα στη Θήβα πρόκειται να αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας: «Είμαστε εδώ ως Υπουργείο Υγείας για να ακούσουμε, να αγκαλιάσουμε και να προσπαθούμε να φροντίσουμε όλο τον κόσμο, όλα τα περιστατικά που μπορεί να προκύπτουν».

«Το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση έχουν πρώτα απ’ όλα ανθρώπινο πρόσωπο. Για όλα τα περιστατικά που έρχονται στον ΕΟΠΥΥ και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο έχει επιστημονικό ρόλο και απαρτίζεται από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, παίρνει αποφάσεις για την ενδεδειγμένη θεραπεία, πάντα με ανθρώπινο πρόσωπο και επιστημοσύνη. Αποφάσεις με βάση τα επιστημονικά στοιχεία και γνώμονα τη θεραπεία των ασθενών. Για τη μικρή Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα και την οικογένειά της που ταλαιπωρούνται και βασανίζονται. Δέχτηκα στο Υπουργείο Υγείας τον πατέρα και μίλησα μαζί του», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σχετικά με την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου για την αποκατάσταση της υγείας της οκτάχρονης Αλεξίας Σαμαρτζή.

Και πρόσθεσε: «Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία του παιδιού σε κέντρο αποκατάστασης στη χώρα μας. Πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και γνώμονα την αποκατάσταση και τη θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού. Είμαστε εδώ ως Υπουργείο Υγείας για να ακούσουμε, να αγκαλιάσουμε και να προσπαθούμε να φροντίσουμε όλο τον κόσμο, όλα τα περιστατικά που μπορεί να προκύπτουν. Πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και το συναίσθημα, αλλά σεβόμενοι ταυτόχρονα και τους Έλληνες επιστήμονες και τις αποφάσεις τις οποίες παίρνουν. Προφανώς πάντα ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δώσει εντολή για να υπάρχει η δέουσα προσοχή σε ιδιαίτερα ευαίσθητα περιστατικά, όπως είναι αυτά των μικρών παιδιών».

Συνάντηση πατέρα Αλεξίας με Βασίλη Κικίλια

Να σημειωθεί ότι στις 13 Σεπτεμβρίου με τον πατέρα της 8χρονης Αλεξίας, η οποία χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι το περασμένο Πάσχα, συναντήθηκε στο υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε τότε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, θα στηρίξουν τη μάχη που δίνει η οικογένεια για την αποκατάσταση της υγείας της Αλεξίας.

Το κορίτσι χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές της Θήβας. Πέντε μήνες μετά, η 8χρονη παραμένει καθηλωμένη στο κρεβάτι, χωρίς να έχει ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο δώρο από την κυβέρνηση – Ποιοι θα πάρουν το έξτρα πλεόνασμα

Χάος στη Συρία: Σαρωτικοί τουρκικοί βομβαρδισμοί - Εκρήξεις και πληροφορίες για νεκρούς αμάχους

Σχετικές ειδήσεις