ΕΛΛΑΔΑ

Οινούσσες: Συγκλονίζει το ζευγάρι τον Κούρδων που έχασαν τα παιδιά τους στο ναυάγιο (vid)

Οινούσσες: Συγκλονίζει το ζευγάρι τον Κούρδων που έχασαν τα παιδιά τους στο ναυάγιο (vid)

Εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τις διώξεις Ερντογάν στο απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία όμως η τραγωδία «χτύπησε» την οικογένειά τους έξω από τις Οινούσσες.

Τούρκοι πρώην δικαστές Φατμά και Νασίρ Ισίκ αναγκάστηκαν να πληρώσουν 7.000 ευρώ στα κυκλώματα των διακινητών στο Αιγαίο για να φτάσουν «κυνηγημένοι» από την πατρίδα τους, στην Ελλάδα. Όμως, ο θάνατος παραμόνευε και τα δύο μικρά παιδιά τους πνίγηκαν τα ξημερώματα της 27ης Σεπτεμβρίου στο τραγικό ναυάγιο των Οινουσσών.

«Ο γιος μου με ρωτούσε "μαμά που πάμε;" Απάντησα "στον παράδεισο"», αναφέρει μιλώντας στο Euronews, η Φατμά Ισίκ.

Δείτε πώς περιέγραψαν τις φρικτές στιγμές που έζησαν στη θάλασσα του Αιγαίου, οι τραγικοί γονείς:

Συνολικά πέντε παιδιά και δύο γυναίκες από την Τουρκία έχασαν τη ζωή τους, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανετράπη. Τα θύματα ετάφησαν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Χίο. Οι επιζώντες της τραγωδίας κατέθεσαν αιτήσεις για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Πηγή: Euronews.com

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί της Παρασκευής (27/09), όταν μια βάρκα ανατράπηκε στ’ ανοιχτά των Οινουσσών. Αμέσως κινητοποιήθηκαν σκάφη του Λιμενικού και της Frontex αλλά και ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας.

Το ναυάγιο στις Οινούσσες έχει τραγικό απολογισμό: πέντε νεκρά παιδιά και δύο ενήλικες.

Πλήρωμα σκάφους της δύναμης FRONTEX περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή συνολικά 12 άτομα, καλά στην υγεία τους, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο, ενώ οι σοροί των θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 19 άτομα.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ερχεται τριήμερο με βροχές και μετά... αντικυκλώνας «τέρας». Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου

Σοβαρό επεισόδιο με τη γυναίκα του Ερντογάν: Χαμός σε καφετέρια

Σχετικές ειδήσεις