ΕΛΛΑΔΑ

Λακωνία: Στον «αέρα» η μεταφορά των μαθητών

Λακωνία: Στον «αέρα» η μεταφορά των μαθητών

«Όμηροι» μιας αδιέξοδης κατάστασης φαίνεται πως είναι οι μαθητές στον Ευρώτα, καθώς η μεταφορά τους από και προς τις σχολικές μονάδες βρίσκεται στον «αέρα»!

Το μείζον αυτό θέμα τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, χθες, Τετάρτη, στην οποία συμμετείχαν η δημοτική αρχή, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Θέμα της συζήτησης ήταν η μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες, μετά τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους. Από την 1η Ιανουαρίου τη μεταφορά των μαθητών αναλαμβάνει ο Δήμος, γεγονός που φαίνεται να φέρνει αντιδράσεις!

Σύμφωνα με το lakonikos.gr, ο αντιδήμαρχος, Ηλίας Παναγιωτακάκος σημείωσε ότι ο Δήμος Ευρώτα ήταν ο πρώτος που έθεσε στον υπουργό τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την άμεση εφαρμογή

εν λόγω ΚΥΑ και γι αυτό μετέθεσε την ημερομηνία εφαρμογής της από τις 13/9/2011 την 1η/1/2012.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι με συνεχείς παρεμβάσεις του προς το υπουργείο Εσωτερικών, εμμένει στις θέσεις του, υποστηρίζοντας ότι, οι δήμοι δε διαθέτουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία, ώστε να επωμισθούν την εν λόγω ευθύνη άμεσα.

Από την άλλη πλευρά, γονείς και εκπαιδευτικοί έκαναν λόγο για αναλγησία της Κυβέρνησης, τόσο στα γενικότερα ζητήματα της Εκπαίδευσης όσο και ειδικότερα στο θέμα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων.