ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Κοκοσαλάκη: Η άνιση μάχη με τον καρκίνο της σχεδιάστριας μόδας που κατέκτησε τον κόσμο

Σοφία Κοκοσαλάκη: Η άνιση μάχη με τον καρκίνο της σχεδιάστριας μόδας που κατέκτησε τον κόσμο
Σοκ στον κόσμο της μόδας

Πέθανε σε ηλικία μόλις 46 ετών η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη - Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο και στο χώρο της μόδας

Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 46 ετών έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, η διάγνωση του οποίου είχε γίνει δύο μόλις μήνες πριν.

Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο και στο χώρο της μόδας, καθώς επρόκειτο για μία πολύ πετυχημένη σχεδιάστρια, η οποία είχε κάνει παγκόσμια μόδα τα αρχαιοελληνικά μοτίβα, ενώ είχε σχεδιάσει και τα κοστούμια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ο συνάδελφός της, Βασίλης Ζούλιας έσπευσε να αποχαιρετίσει τη Σοφία Κοκοσαλάκη μέσα από μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Τι μεγάλη απώλεια για τον χώρο της μόδας... RIP αγαπημένη Σοφία Κοκοσαλάκη. Το ταλέντο σου ξεπερνούσε το συνηθισμένο», έγραψε.

Σοφία Κοκοσαλάκη: Ποια ήταν

Γεννημένη το 1972 στην Αθήνα, η Σοφία Κοκοσαλάκη μεγάλωσε στην πρωτεύουσα.

Η καταγωγή της ήταν από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Ρούστικα Ρεθύμνου.

Μάλιστα, όπως η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο neakriti.gr, «είμαι πολύ τυχερή που γεννήθηκα όχι μόνο Ελληνίδα, αλλά και Κρητικιά με καταγωγή από την Κρήτη και από τους δύο γονείς μου! Έτσι πιστεύω χτύπησα «τζακποτ» στο να μάθω να σκέφτομαι και να δουλεύω δημιουργικά!»

Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Δείτε τη σχεδιάστρια και μερικές από τις δημιουργίες της στη gallery που ακολουθεί:

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό «Γυναίκα» σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν σε καταστήματα μόδας της Ελλάδας.

Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες. Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Δείτε την Bjork από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με δημιουργία της Σοφίας Κοκοσαλάκη:

Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Κατά καιρούς την είχαν εμπιστευτεί για τις εμφανίσεις τους, μερικές από τις πιο γνωστές σταρ του Χόλιγουντ όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Κριστίνα Ρίτσι, η Κέιτ Χάντσον, η Νταϊάνα Κρούγκερ, η Κάμερον Ντίαζ και πολλές άλλες.

Επίσης είχε σχεδιάσει τις στολές της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN.

Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως Τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στιλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη μιλάει για συλλογή της:

Τα υλικά που χρησιμοποιούσε ήταν υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονταν χειρωνακτικά.

Με πληροφορίες από τη Wikipedia.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτος θρήνος για την τραγωδία στον παιδικό σταθμό: Με αρακά πνίγηκε το 2,5 ετών αγοράκι

Μετά το αιματοκύλισμα στην Συρία έρχεται η Κύπρος και το Αιγαίο;

Σχετικές ειδήσεις