ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Ετοιμάζουν hotspot στην πλατεία Βάθη για 700 άτομα

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Ετοιμάζουν hotspot στην πλατεία Βάθη για 700 άτομα

Λίγα μόνο μέτρα, από το Δημαρχείο της Αθήνας στη Λιοσίων, η πλατεία Βάθη αποτελεί εδώ και χρόνια σοβαρή εστία εγκληματικότητας της Αθήνας - Πορνεία, ναρκωτικά, βρωμιά σε μία από τις παλιότερες πλατείες της πρωτεύουσας - Όσοι κάτοικοι έχουν απομείνει εκεί μιλούν για αίσχη και ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας - Σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας ετοιμάζονται να φτιάξουν και hotspot στην περιοχή.

Η λαϊκή ρήση λέει: «Τα 'χαμε χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται και τεράστιο Hotspot στην περιοχή.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις φιλοξενίας προσφύγων στην ενδοχώρα, ώστε να αποσυμφορηθούν τα hot spot των νησιών. Μια τέτοια δομή ετοιμάζεται να λειτουργήσει στην πλατεία Βάθη.

Συγκεκριμένα, μετά από μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής στο Newsbomb.gr επισκεφτήκαμε το σημείο όπου ετοιμάζει η πολιτεία να δημιουργήσει ένα τεράστιο hotspot ή για να το πούμε πιο «διπλωματικά», ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Στο κόκκινο οι κάτοικοι...

Όσοι ζουν εκεί κάνουν λόγο για μία συνοικία που έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια βασιλεύει ο φόβος... Μια σχεδόν «τριτοκοσμική» συνοικία, στις παρυφές της Ομόνοιας, που φτάνει μέχρι τον Άγιο Παύλο.

Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι ήδη στα κάγκελα καθώς στην περιοχή επικρατεί τα τελευταία χρόνια χάος και όπως τονίζουν έχει γίνει γειτονιά ναρκωτικών και πορνείας: «δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ούτε τις πρωινές ώρες στους δρόμους γύρω από την πλατεία. Παντού υπάρχουν ναρκομανείς και ιερόδουλες. Βρωμάνε οι δρόμοι. Όπου και να κοιτάξετε όλες τις ώρες θα δείτε σύριγγες πεταμένες κάτω και ιερόδουλες. Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Δεν μπορούμε να βγάλουμε τα παιδιά μας βόλτα» καταγγέλλει στο Newsbomb.gr κάτοικος της περιοχής.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery από το κτήριο που ετοιμάζεται να γίνει hotspot για την φιλοξενία μεταναστών:

«Και δεν μας φτάνουν όλα τα προβλήματά μας τώρα μαθαίνουμε ότι θα γίνει τεράστιο hotpot απέναντι απο το υπουργείο Γεωργίας», συμπληρώνει ένας άλλος κάτοικος.

«Ειλικρινά δεν μπορούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Δεν μπορεί η περιοχή με τόσα προβλήματα να φιλοξενήσει έναν τεράστιο αριθμό μεταναστών που εκτιμούμε ότι θα ξεπεράσει τα 700 άτομα. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους μετανάστες, αλλά δεν υπάρχουν οι υποδομές για τόσους ανθρώπους στην περιοχή».

Μάλιστα ο ίδιος καταγγέλλει στην κάμερα του Newsbomb.gr ότι πριν λίγους μήνες μία ΜΚΟ έκανε κατάληψη σε σχολείο (το πρώτο Αρσάκειο) για να στεγάσει μετανάστες, κοντά στο σημείο της πλατείας και όταν η αστυνομία το άδειασε από τους ανθρώπους, αναγκάστηκε να χτίσει τα παράθυρα για να μην ξαναμπούν.

Sxoleio2.jpg
Πριν λίγους μήνες μία ΜΚΟ έκανε κατάληψη σε σχολείο (το πρώτο Αρσάκειο) για να στεγάσει μετανάστες

«Ζούμε ένα δράμα. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» τονίζει.

Με την κάμερα του Newsbomb.gr επιχειρήσαμε να μπούμε στο κτήριο, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν γιατί ο χώρος προστατεύεται. Ναι, προστατεύεται από security! Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr την εκμετάλλευση του κτηρίου έχει μία γερμανική ΜΚΟ.

Hotspotsecurity.jpg
Ο χώρος προστατεύεται

Το κτήριο που ετοιμάζει να φιλοξενήσει τους μετανάστες, είναι περίπου 4.500 τ.μ. και βρίσκεται απέναντι από το υπουργείο Γεωργίας.

Ypourgeio.jpg
Το κτήριο, βρίσκεται απέναντι από το υπουργείο Γεωργίας

Τα μαγαζιά που βρίσκονταν από κάτω το τελευταίο διάστημα ως μαγείας ξενοικιάστηκαν όλα!

Magazia2.jpg
Τα μαγαζιά που βρίσκονταν από κάτω το τελευταίο διάστημα ως μαγείας ξενοικιάστηκαν όλα
Magazia.jpg
Τα μαγαζιά που βρίσκονταν από κάτω το τελευταίο διάστημα ως μαγείας ξενοικιάστηκαν όλα

Στα παράθυρα, όσο μπορούσε να εστιάσει ο φακός, υπήρχαν στρώματα (ολοκαίνουργια) ενώ στις εισόδους χρώματα που μαρτυρούν ότι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν οι πόρτες σε λίγο...

Στα παράθυρα υπήρχαν στρώματα (ολοκαίνουργια) που μαρτυρούν ότι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν οι πόρτες σε λίγο...

Ερωτηθείς από το Newsbomb.gr κάτοικος τη περιοχής για το τι απαντάνε οι αρμόδιες Αρχές στους «φόβους» των κατοίκων για δημιουργία hotspot τονίζει τα ακόλουθα: «δεν το διαψεύδουν. Δεν το κατονομάζουν όμως hotspot. Μας λένε ότι είναι χώρος φιλοξενίας για μετανάστες. Και μην ανησυχείτε. Ωστόσο δεν βρίσκονται και σε τόσο εύκολη θέση καθώς ο ένας μας στέλνει στον άλλο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στo Βόλο: Δεν τα κατάφερε η 60χρονη στην οποία έδωσε τις πρώτες βοήθειες βουλευτής της ΝΔ

Προσφυγικό: Μετακινούνται στην ενδοχώρα 1.000 πρόσφυγες από τα νησιά

Σχετικές ειδήσεις