ΕΛΛΑΔΑ

Μενδώνη: ΕΔΕ για τον Joker - «Καταδικάζουμε το χειρισμό της υπόθεσης» - Άγρια επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ

Μενδώνη: ΕΔΕ για τον Joker - «Καταδικάζουμε το χειρισμό της υπόθεσης» - Άγρια επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ
Η υπουργός Πολιτισμού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
INTIME NEWS

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον χειρισμό της υπόθεσης», ξεκαθάρισε η υπουργός Πολιτισμού, η οποία διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ - Τι υποστηρίζουν οι δύο γυναίκες που κατήγγειλαν τα περιστατικά

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον χειρισμό της υπόθεσης. Με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις ασφαλείας σε παιδιά και τις οικογένειές τους», τόνισε η Λίνα Μενδώνη κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/10), μετά το σάλο που έχει προκληθεί από την επέμβαση της Αστυνομίας σε κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβάλλεται η ταινία "Joker".

Η υπουργός Πολιτισμού, συμπλήρωσε ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση αργά το βράδυ της Κυριακής και αμέσως επικοινώνησε με τον διευθυντή και τον γενικό γραμματέα σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, οι οποίοι της απάντησαν οτι δεν γνώριζαν το παραμικρό.

Σχετικά με τις δύο γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες η υπουργός δήλωσε: «Είναι υπαλληλοι του ΥΠΠΟΑ και ταυτόχρονα της Πρωτοβάθμιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής η οποία παρέχει γνώμη για την κατάταξη των κινηματογραφικών έργων. Η Επιτροπή έχει από το νόμο δυνατότητα εισόδου ελευθέρως σε χώρους δημόσιων θεαμάτων και ακροαμάτων για άσκηση ελέγχου. Οι συγκεκριμένες ωστόσο, υπερέβησαν το όριο των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος δεν σημαίνει φωνάζεις δυνάμεις καταστολής».

Η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε επίσης πως θα δοθεί εντολή για διεξαγωγή ΕΔΕ προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν η προϊσταμένη των δυο γυναικών, η κυρία Αλεξομανωλάκη, ήταν ενήμερη για τις κινήσεις τους.

Παράλληλα, η κυρία Μενδώνη κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος: «Η επιχείρηση που γίνεται από την αντιπολίτευση να μεγαλοποιήσει το θέμα παραπέμποντας σε σκοτεινές εποχές τιυ παρελθόντος είναι ατυχής» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open TV:

Η υπουργός φιλοξενήθηκε νωρίτερα σήμερα στον ΑΝΤ1, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Σωστά ο κόσμος αντέδρασε όπως αντέδρασε, αυτό που έγινε ήταν τελείως ανοίκειο».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όσα είπε η υπουργός:

Τι ανέφεραν οι υπάλληλοι στην Αστυνομία

Την υπηρεσιακή τους ιδιότητα ως υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και ότι ενεργούσαν με εντολή της υπηρεσίας τους, επικαλέστηκαν στους αστυνομικούς που κάλεσαν για να απομακρύνουν τους ανήλικους από την ταινία «Τζόκερ», οι δύο γυναίκες χτες και προχτές (19-20/10), από κινηματογράφους στην Κυψέλη και στο Μαρούσι, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, προχτές το απόγευμα από το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και χτες το απόγευμα από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους, ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών. Ειδικότερα στο Mall, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους.

Οι επτά του Mall οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία έδωσε κατάθεση.

Όπως ισχυρίζεται στην κατάθεση της η υπάλληλος, υπήρχαν στην υπηρεσία της καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία. Για τις καταγγελίες αυτές, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι.

Και οι δύο υπάλληλοι ανέφεραν ότι στο πλαίσιο αυτό πήραν εντολή από την προϊσταμένη τους να προχωρήσουν στους ελέγχους.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τον κινηματογράφο στο κέντρο της Αθήνας όπου παρενέβη η Αστυνομία:

Στην περίπτωση του Mall, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του υπευθύνου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Στη δεύτερη περίπτωση, η υπάλληλος, η οποία ανέφερε τα ίδια στους αστυνομικούς που κάλεσε, δεν ζήτησε να προχωρήσει το θέμα, γι’ αυτό έγινε μόνο καταγραφή του περιστατικού και των ανηλίκων και κλήθηκαν οι γονείς τους οι οποίοι τους παρέλαβαν.

Δείτε την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην οποία διαψεύδει τα περί επέμβασης των ΕΚΑΜ στους κινηματογράφος:

«Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών.

Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.»

Η αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Με μια ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αντέδρασε σε όσα έχουν έρθει έως τώρα στο φως.

«Σήμερα το βράδυ θα πάω να δω με τον 15χρονο γιο μου το Τζόκερ», έγραψε.

Δείτε το Tweet:

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε και στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με ανάρτησή του στο Instagram σχολίασε την έφοδο των αστυνομικών στους κινηματογράφους της Αθήνας.

Διαβάστε ΕΔΩ: Η απίστευτη ανάρτηση Τσίπρα για την ταινία Joker: Τι έγραψε στο Twitter

Στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Η Αστυνομία είναι χρεωμένη, δυστυχώς, με αρκετά πάρεργα, εκτός πλαισίου ουσιαστικά της αποστολής της. Από την άλλη, είναι αυτονόητη η υποχρέωση της να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες, πολλές εκ των οποίων μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί ότι έγιναν για ήσσονος σημασίας λόγους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα στα όρια της φαιδρότητας. Όπως συνέβη χθες με τα περιστατικά στις δύο κινηματογραφικές αίθουσες. Δήλωσα ήδη ότι σήμερα θα πάω με τον 15χρονο γιο μου να δω την ταινία Τζόκερ. Τα παραπάνω είναι αυτονόητα για κάθε λογικό πολίτη και προφανώς θα έπρεπε να είναι και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα.»

Και καταλήγει: «Υ.Γ.: Ο Α. Τσίπρας επέλεξε, για άλλη μια φορά, να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας. Ξεσκεπάζεται η ψεύτικη η ευαισθησία από τα ίδια του τα τελευταία λόγια, μιας και μόνο ο δικός μου στιγματισμός τον ενδιαφέρει. Είναι φτηνό, ενδεικτικό της αισθητικής και πολιτικής του ρηχότητας να συνοδεύει την ανάρτηση με δική μου φωτογραφία μονταρισμένη ως διώκτη του Τζόκερ. Από ότι έχω ακούσει και διαβάσει τη δολοφονία χαρακτήρων, ανάμεσα σε άλλα, καταδικάζει η ταινία. Την είδε και πάλι δεν κατάλαβε ο Α. Τσίπρας».

Άγρια επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για Joker: «Είστε κυβέρνηση Τσίρκο» - Ανάρτηση Τσίπρα κατά Χρυσοχοΐδη

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου «από το πρωί το πανελλήνιο παρακολουθεί την Υπουργό Πολιτισμού να τσακώνεται σε ζωντανή μετάδοση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το ποιος θα πάρει το φιάσκο του «Τζόκερ» στα χέρια του».

«Η κα Μενδώνη μέμφεται την ΕΛ.ΑΣ και διατάσσει ΕΔΕ για τους υπαλλήλους του υπουργείου της. Η ΕΛ.ΑΣ αδειάζει την κα Μενδώνη και αποκαλύπτει ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που έκαναν τις καταγγελίες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην κα Μενδώνη και σαρκάζεται και την ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας ότι θα πάει να δει την ταινία με τον ανήλικο γιο του» συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καταλήγει:

«Και τώρα με γελοίες διαρροές προσπαθούν να πείσουν ότι τους φταίει, ποιος άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που τους φταίει δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο «Τζόκερ» αλλά η κυβέρνηση-τσίρκο με πολλούς γελωτοποιούς και ακόμη περισσότερους ακροβάτες».

Πολύ σκληρή και η ανάρτηση Τσίπρα κατά Χρυσοχοΐδη

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για επιστροφή στη δεκαετία του ’60 και ίσως ακόμα πιο πίσω...

Ανέφερε ότι και ο ίδιος παρακολούθησε την επίμαχη ταινία το περασμένο Σάββατο και σχολίασε ότι «την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

Το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ

Με αιχμές σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής την αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για τις καταγγελίες των δυο κυριών υπαλλήλων του Υπουργείου για την παρακολούθηση από ανήλικους της ταινίας Joker. «Από τη φημολογία για fake news περάσαμε στην οργή της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού. Όμως ακόμη και ο υπερβάλλων ζήλος υπηρεσιακών παραγόντων έχει άμεση σχέση με μια περιρρέουσα πολιτική αντίληψη, που μετατρέπει την Ελληνική Αστυνομία ξανά σε χωροφυλακή», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου στην οποία προσθέτει:«Από τις δήθεν μεταρρυθμίσεις, στην επιστροφή στο χθες. Γι' αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται πολλές παρτίδες για να βγάλει τζόκερ...».

Το χρονικό της υπόθεσης

Σε δύο κινηματογράφους της Αττικής, όπου προβάλλεται η ταινία «Τζόκερ», παρενέβησαν αστυνομικοί για την απομάκρυνση ανηλίκων που την παρακολουθούσαν, ενώ έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλη για ανηλίκους.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους.

Από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει δώσει εντολή για τέτοιους ελέγχους και διέταξε έρευνα για να διευκρινιστεί τι έχει συμβεί.

Τα περιστατικά αφορούν στους κινηματογράφους που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, το απόγευμα του Σαββάτου (19/10) και τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», το απόγευμα της Κυριακής, στην Κυψέλη.

Δείτε στην gallery σκηνές από την ταινία:

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ανατροπή! Αυτοί θα πάρουν τον «μποναμά» τα Χριστούγεννα

Συντάξεις: Πόσο ανεβαίνουν αναδρομικά – Αυτά είναι τα νέα ποσά (Αναλυτικοί πίνακες)

Σχετικές ειδήσεις