ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας

Άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας

H θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Ιτέας, μπορεί να αποτελέσει σταθμό κατά τη διέλευση σκαφών από το Αιγαίο στο Ιόνιο Πέλαγος μέσω της διώρυγας της Κορίνθου

Άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας μέσω της παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσής της από το ΤΑΙΠΕΔ. Η ανακοίνωση των όρων της διαγωνιστικής διαδικασίας έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε εκείνη τη συνάντηση ο υπουργός Τουρισμού και τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ οριστικοποίησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης της μαρίνας Ιτέας, για περίοδο κατ’ ελάχιστο 35 ετών ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά οι δυνατότητες που υπάρχουν για την αξιοποίηση και άλλων μαρινών που βρίσκονται σε Ρόδο, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο κ.ά.

H θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Ιτέας, που μπορεί να αποτελέσει σταθμό κατά τη διέλευση σκαφών από το Αιγαίο στο Ιόνιο Πέλαγος μέσω της διώρυγας της Κορίνθου, καταλαμβάνει επιφάνεια 26.000 τ.μ. και έχει δυνατότητες ελλιμενισμού 146 σκαφών μικρού και μεσαίου μεγέθους. Προβλέπονται επίσης 60 θέσεις σκαφών στη χερσαία ζώνη η οποία καλύπτει έκταση της τάξεως των 24.700 τ.μ.

Η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μαρίνα Ιτέας, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει οδηγό για την αξιοποίηση και άλλων μαρινών της χώρας προς όφελος της εθνικής οικονομίας και του τουριστικού προϊόντος της. Κάτι που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της ελληνικής Κυβέρνησης, όπως φάνηκε και από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Νεκρό 2χρονο κοριτσάκι από αδέσποτη σφαίρα

Καιρός: Στον... ορίζοντα η πρώτη ψυχρή εισβολή! Καρέ - καρέ τα δεδομένα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου (vid)

Σχετικές ειδήσεις