ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Εθελόντρια η Μαρέβα Μητσοτάκη στον καθαρισμό του λιμανιού της Κισσάμου

Χανιά: Εθελόντρια η Μαρέβα Μητσοτάκη στον καθαρισμό του λιμανιού της Κισσάμου
Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Κίσσαμο.
FLASHNEWS.GR

Την ελπίδα να υπάρξουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες για να κρατάμε «το σπίτι μας» και το χώρο μας καθαρό, εξέφρασε η κ. Μητσοτάκη.

Στην επιχείρηση καθαρισμού των ακτών και του κόλπου της Κισσάμου, στα Χανιά, από την δημοτική αρχή και με την συμμετοχή του πλοίου «Τυφώνας» του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/10), η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, μαζί με κατοίκους της περιοχής.

Δείτε εικόνες από την επιχείρηση καθαρισμού:

Η κ. Μητσοτάκη χαρακτήρισε συγκινητική την προσπάθεια καθαρισμού του λιμανιού και των δυσπρόσιτων ακτών από τα απορρίμματα και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες για να κρατάμε «το σπίτι μας» και το χώρο μας καθαρό.

«Είμαστε και εμείς εδώ για να βοηθήσουμε να καθαρίσουμε και να ευχαριστήσουμε και το ίδρυμα Λασκαρίδη για την παραχώρηση του πλοίου "Τυφώνας"» είπε, με τη βοήθεια του οποίου «έχουν βγει, ήδη, από το βάθος της θάλασσας 5 τόνοι σκουπιδιών».

Η κ. Μητσοτάκη τόνισε πως «η καθαριότητα είναι ό,τι πιο σημαντικό και όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες είναι και πολύ σοβαρές, αλλά είναι πολύ σοβαρό επίσης ότι βοηθάει στην εκπαίδευση, αλλά και στο να μάθουν τα παιδιά και οι μεγάλοι πόσο είναι σημαντική, μιας και η καθαριότητα επηρεάζει ακόμη και τη διατροφική αλυσίδα». Τόνισε επίσης, την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης στο ζήτημα των πλαστικών μιας χρήσης.

Σύμφωνα με την Αγγελική Κοσμοπούλου, εκτελεστική διευθύντρια του ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, στη γενική καταγραφή τα στοιχεία δείχνουν πως η θαλάσσια ρύπανση, προέρχεται κατά 80% από σκουπίδια που πετιούνται στη θάλασσα και κατά 20% από όσα αφήνουν οι άνθρωποι στις παραλίες. «Υπάρχει η αίσθηση, όταν οι άνθρωποι πετούν σκουπίδια στις θάλασσες, ότι δεν θα τους δει κανείς… όμως τελικά τα σκουπίδια τα βλέπουμε όλοι μας».

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Θησαυρός στα σκουπίδια: Δεν θα πιστεύετε τι βρήκαν ρακοσυλλέκτες στο Παγκράτι

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Αυτοί θα είναι οι δικαιούχοι - Δείτε τα ποσά

Ρoή Ειδήσεων