ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζουν τα πάντα στα διόδια - Ξεχάστε όσα ξέρατε!

Αλλάζουν τα πάντα στα διόδια - Ξεχάστε όσα ξέρατε!
INTIME NEWS

Αλλάζει το σύστημα πληρωμής των διοδίων εντός των επόμενων μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, πλέον καταργούνται οι στάσεις και το αντίτιμο θα πληρώνεται στον τελευταίο σταθμό!

Για παράδειγμα αν ταξιδεύετε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, το αντίτιμο θα καταβάλλεται μία και μοναδική φορά, στο σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα.

Έτσι θα αποφεύγονται οι καθυστερήσεις αλλά και οι αργοπορίες στο δρόμο.

Το πώς θα γίνει εφικτό αυτό τεχνολογικά είναι σχετικά εύκολο. Tο ανώτατο στέλεχος της Visa, Bill Gajda είχε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο ότι οι πληρωμές που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, όπως το πάρκινγκ, τα διόδια, οι αγορές προϊόντων σε υπαίθριος σταθμούς κλπ., θα γίνονται πλέον χωρίς ανθρώπινη μεσολάβηση.

Θα γίνονται δηλαδή αυτοματοποιημένα, καθώς τα αυτοκίνητα διαθέτουν ήδη έξυπνα συστήματα πληρωμών που επικοινωνούν απευθείας με τα αντίστοιχα σύστημα πληρωμών στα μέσα που προαναφέρθηκαν.

Είναι πάντως σαφές ότι και χωρίς τη συγκεκριμένη τεχνολογία ο στόχος της μίας στάσης μπορεί σαφώς να επιτευχθεί με τα ανάλογα έργα στις εθνικές οδούς.

Στην Ιταλία, για παράδειγμα, ισχύει εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, το σύστημα της μίας στάσης. Πριν την είσοδο στην εθνική οδό ο οδηγός προμηθεύεται από ειδικό κουβούκλιο εισιτήριο το οποίο εξοφλεί όταν βγαίνει από το δρόμο. Έξοδος από την εθνική οδό χωρίς πέρασμα από το συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί να υπάρξει.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Επιστρέφονται όλα τα αναδρομικά – Αυξάνονται οι συντάξεις

Παγκράτι: Θησαυρός στα σκουπίδια - Δείτε τι βρήκαν ρακοσυλλέκτες

Σχετικές ειδήσεις