ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βόμβα»: Επιστρέφονται όλα τα αναδρομικά - Αυξάνονται οι συντάξεις

«Βόμβα»: Επιστρέφονται όλα τα αναδρομικά - Αυξάνονται οι συντάξεις
Pixabay

Πότε θα καταβληθούν

Αυξήσεις και αναδρομικά για τις νέες κύριες και τις επικουρικές συντάξεις θα δοθούν για το διάστημα μετά τις 4 Οκτωβρίου 2019 και θα καταβληθούν μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στις αρχές του επόμενου έτους όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Πρόκειται για τις αυξήσεις που προκύπτουν από την απόφαση του ΣτΕ και οι οποίες σε ό,τι αφορά τις νέες κύριες συντάξεις θα προέλθουν από την εφαρμογή αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης που θα τεθούν σε ισχύ αναδρομικά από 4 Οκτωβρίου όπως και οι αυξημένες επικουρικές.

426071.jpg
«Βόμβα»: Επιστρέφονται όλα τα αναδρομικά – Αυξάνονται οι συντάξειςIntimenews.gr

Σχετικά με διεκδικήσεις για αναδρομικά που αφορούν προηγούμενα έτη ο κ. Βρούτσης ξεκαθαρίζει ότι «αναδρομικά στους συνταξιούχους, εάν και εφόσον προκύψουν από αποφάσεις των δικαστηρίων, θα καταβληθούν στο σύνολό τους και μέχρι το τελευταίο ευρώ».

«Ο κύκλος των δύσκολων και επώδυνων περικοπών στο ασφαλιστικό σύστημα έχει κλείσει οριστικά», τονίζει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις δημοσιονομικές προσαρμογές που έγιναν από το 2010 μέχρι σήμερα και οι οποίες, όπως σημειώνει, διασφαλίζουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα εκπληρώνει όρους βιωσιμότητας μέχρι το 2060.

«Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις», επισημαίνει ο κ. Βρούτσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εξέλιξη - ΣΟΚ: Νεκρός ο Μιχάλης Σαρικλής - Τον δολοφόνησε ο καλύτερός του φίλος

Παγκράτι: Θησαυρός στα σκουπίδια - Δεν θα πιστεύετε τι βρήκαν ρακοσυλλέκτες