ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητικό - φοιτητικό συλλαλητήριο: Επεισόδια, μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Μαθητικό - φοιτητικό συλλαλητήριο: Επεισόδια, μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας
ΙΝ ΤΙΜΕ

Επεισόδια διαδραματίστηκαν στο μαθητικό - φοιτητικό συλλαλητήριο, με αφορμή την αντίθεση των μαθητών στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Σε μια σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές, προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν στην περιοχή της Ομόνοιας, μετά την ολοκλήρωση του μαθητικού - φοιτητικού συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς συμμετείχε σε επίθεση ομάδας ατόμων με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ακόμη, ότι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή ένα σακίδιο με πέντε βόμβες μολότοφ.

Στο ύψος της Βουλής, ομάδες αγνώστων έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών.

Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει», οι μαθητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, αντέδρασαν στη θέσπιση ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ενώ ταυτόχρονα ζήτησαν την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Διαμαρτυρία για την κατάσταση στην Παιδεία πραγματοποίησαν εκατοντάδες μαθητές και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης, σύμφωνα με το voria.gr.

Μαθητές από σχολεία της πόλης αφού συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους κρατώντας πυρσούς και με πανό και συνθήματα ζητώντας να αλλάξει το τωρινό «σάπιο» εκπαιδευτικό σύστημα που «εξοντώνει και δεν μορφώνει».

«Το σχολείο που πηγαίνουμε δεν μας αρέσει! Το απορρίπτουμε» αναφερόταν σε κείμενο που μοίραζαν στους διερχόμενους. Οι μαθητές έκαναν λόγο για ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία, για διαμόρφωση ενός σχολείου- ακριβού εξεταστικού κέντρου γεμάτο φροντιστήρια και ιδιαίτερα, για ακατάλληλα κτήρια και μαθήματα σε κοντέινερ, για καταργήσεις μαθημάτων.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ηλικιωμένη έπεσε από τις σκάλες και σκοτώθηκε

Σχετικές ειδήσεις