ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο γύρω από το θάνατο του 8χρονου στο «Παίδων»:Στο εξωτερικό οι απαντήσεις

Μυστήριο γύρω από το θάνατο του 8χρονου στο «Παίδων»:Στο εξωτερικό οι απαντήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές μετά το θάνατο του 8χρονου παιδιού στο οποίο ανιχνεύθηκε το βακτηρίδιο της διφθερίτιδας, μίας ασθένειας που είχε εξαλειφθεί εδώ και τρεις δεκαετίες, λόγω των εμβολιασμών.

Το παιδί είχε εμφανίσει συμπτώματα λαρυγγίτιδας και μεταφέρθηκε από τους γονείς του πρώτα σε ιδιωτική κλινική και στη συνέχεια στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού. Όταν η κατάστασή του 8χρονου χειροτέρευσε, διασωληνήθηκε αμέσως, οι γιατροί όμως δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή και κατέληξε την Τρίτη (26/11).

Βασικός «ύποπτος» για τον θάνατό του είναι το κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας, γεγονός που έχει σημάνει υγειονομικό συναγερμό, δεδομένου ότι πρόκειται για μία ασθένεια που έχει εξαφανιστεί από τη χώρα μας τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια.

Απαντήσεις για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τις επιπλοκές που παρουσίασε το αγοράκι θα δώσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα υποβληθεί το γενετικό υλικό του παιδιού. Σύμφωνα με «Τα Νέα», το δείγμα θα αποσταλεί τα επόμενα 24ωρα στην Αγγλία, καθώς όμως χαρακτηρίζεται «μολυσματικό» το πρωτόκολλο είναι ιδιαίτερα αυστηρό σχετικά με τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν, μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στα αποτελέσματα.

Ο «γρίφος» των εμβολίων

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η καρτέλα του παιδιού δείχνει ότι έχουν γίνει και οι πέντε δόσεις του εμβολίου διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη, όπως ορίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για την ηλικία του.

«Δεν είμαστε σίγουροι αν έχει κάνει όλες τις δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα» είπε ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Metropolitan Hospital, Γ. Τσόλας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Η διφθερίτιδα φαίνεται πως εμφανίστηκε πάλι γιατί αρκετά παιδιά δεν εμβολιάζονται» πρόσθεσε. Ο Παιδίατρος επεσήμανε: «Δεν πειράζει αν καθυστερήσει για ένα διάστημα η μια δόση ενός εμβολίου. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να γίνεται» επεσήμανε ο παιδίατρος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι το αγόρι ήταν ορφανό και διέμενε μέχρι τα πέντε του χρόνια σε δομές της Κοινωνικής Πρόνοιας. Αρχικά φιλοξενούνταν στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» και στη συνέχεια στο ΠΙΚΠΑ Βούλας. Στην ηλικία των 5 ετών, το παιδί ανέλαβε ανάδοχη μητέρα. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για πλημμελή εμβολιασμό του παιδιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων, ο 8χρονος Δ.Α. προσήλθε στις 22/11/2019 «με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή. Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα:

«Κλείδωσε» το Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα πληρωθεί - Ποιοι θα το πάρουν

Σπάνιο θέαμα σε παραλία της Κερατέας (Προσοχή! Σκληρές εικόνες)

Σχετικές ειδήσεις