ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Γιώργου Πατούλη με τον δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη

Συνάντηση Γιώργου Πατούλη με τον δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη

Τη δρομολόγηση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα και ζητήματα που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από τον πρόσφατο σεισμό στα Κύθηρα, συζήτησαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι απαιτούμενες υποδομές για να αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο του νησιού και με μεγαλύτερα αεροπλάνα πτήσεων εξωτερικού, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στα υπό εξέλιξη έργα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα.

Ο δήμαρχος Ε. Χαρχαλάκης, ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη και για τεχνικά έργα, όπως η διαχείριση λυμάτων και το οδικό δίκτυο, καθώς και ειδική πρόβλεψη για τον προγραμματισμό των προσλήψεων της Περιφέρειας, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες για κτηνίατρο και γεωπόνο στο νησί.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι η Περιφέρεια, με συγκεκριμένες δράσεις, θα δώσει έμφαση στη νησιωτικότητα, η οποία «δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά χρυσή ευκαιρία ανάπτυξης». Σημείωσε ότι ο νησιωτικός χώρος μπορεί να αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος της ελληνικής οικονομίας και η Αττική να γίνει 12μηνος τουριστικός προορισμός, από τον οποίο δεν μπορούν να λείψουν τα Κύθηρα, ένας δήμος με ιδιαίτερη ομορφιά, που μπορεί να γίνει «πόλος τουριστικής έλξης».

Μόνο έτσι, πρόσθεσε ο κ Πατούλης, θα φέρουμε ευημερία στις τοπικές κοινωνίες και θα διευρύνουμε τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες, «κρατώντας και τους νέους μας στον τόπο τους». Χαρακτήρισε σημαντική τη παρουσία του Στράτου Χαρχαλάκη, τον οποίον χαρακτήρισε «άνθρωπο με γνώση και αποτελεσματικότητα, με τον οποίο είχαν στο παρελθόν στενή συνεργασία με σχέση εμπιστοσύνης και φιλίας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα:

«Κλείδωσε» το Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα πληρωθεί - Ποιοι θα το πάρουν

Σπάνιο θέαμα σε παραλία της Κερατέας (Προσοχή! Σκληρές εικόνες)

Σχετικές ειδήσεις