ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά την πορεία μνήνης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:30 όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ στα ΜΑΤ που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών και αυτή τη στιγμή επικρατεί ένταση στην περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο σημείο της δολοφονίας, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Την ίδια ώρα άγνωστοι σπάνε μάρμαρα από το άγαλμα στην πλατεία Εξαρχείων.

Επεισόδια σημειώνονται και στις οδούς Μαυρομιχάλη, Σολωμού και Στουρνάρη.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής δέκα προσαγωγές για τα επεισόδια.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Σημειώνεται ότι η πορεία, το απόγευμα έληξε χωρίς επεισόδια. Ξεκίνησε από τα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Επεισόδια και στην Πάτρα - Δύο τραυματίες

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας, το απόγευμα της Παρασκευής (06/12), κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, και συγκεκριμένα στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ και πέτρες κατά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., με τους δεύτερους να απαντούν με χρήση δακρυγόνων.

Από τα επεισόδια, σύμφωνα με το tempo24, υπάρχουν δύο τραυματίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 20 προσαγωγές.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Συμπλοκές στα Χανιά

Με μικρή ένταση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, η πορεία που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά για τα 11 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η ένταση προκλήθηκε όταν μετά το τέλος της πορείας και ενώ είχε φύγει το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων, μικρή ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες προς το σημείο που βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, και ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος της ομάδας των νεαρών που απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Νωρίτερα, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, εκπροσώπων φορέων, και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, ενώ έγραψαν με την χρηση σπρέι, συνθήματα στην κεντρική είσοδο και σε τοίχους του δημαρχείου, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης.

Ολοκληρώθηκαν οι δύο πορείες στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν οι δύο πορείες που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη για τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πρώτη και μαζικότερη, στην οποία συμμετείχαν μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων, ξεκίνησε από την Καμάρα, κατέβηκε από την οδό Εθνικής Αμύνης, κινήθηκε στην Τσιμισκή και κατέληξε στο αρχικό σημείο.

Kλούβες της Αστυνομίας δημιούργησαν φραγμό στο ύψος του Συντριβανίου, κόβοντας τον δρόμο προς το ΑΠΘ, ενώ κατά μήκος της οδού Μελενίκου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Η δεύτερη πορεία, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και ατόμων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ξεκίνησε, επίσης, από την Καμάρα, κινήθηκε στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, ανέβηκε στην οδό Αριστοτέλους και ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών πήγε προς το κτήριο του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπου διαλύθηκαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ποιοι είναι δικαιούχοι - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων

Σχετικές ειδήσεις