ΕΛΛΑΔΑ

Τριτοκοσμικές συνθήκες στην Χαλκίδα: Παιδιά δημοτικού κάνουν μάθημα σε υπόγειο

Τριτοκοσμικές συνθήκες στην Χαλκίδα: Παιδιά δημοτικού κάνουν μάθημα σε υπόγειο
tvstar.gr

Σκάλες από πολυκατοικία ανεβοκατεβαίνουν οι μαθητές του 26ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας.

Mάθημα σε αίθουσες που δεν έχουν φυσικό φως, παιχνίδι στον ακάλυπτο του κτηρίου και τουαλέτες χωρίς αποχέτευση είναι κάποιες από τις συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο δημοτικό.

Μία κατάσταση που κρατά 32 χρόνια τώρα στην πόλη της Χαλκίδας, την οποία και προσβάλει, αφού οι εικόνες θυμίζουν τριτοκοσμικό κράτος. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί σε συνεννόηση με τους αυτοδιοικητικούς για την απόκτηση και τη δημιουργία ενός νέου σχολικού συγκροτήματος.

Οι προσπάθειες όμως έπεφταν στο κενό, την ώρα μάλιστα που θεμελιωνόντουσαν και χτιζόντουσαν άλλα σχολεία. Για το συγκεκριμένο, κάτι γινόταν και ο φάκελος έπρεπε να μπει στο συρτάρι. Για άλλη μια φορά, οι γονείς αποφάσισαν να συγκαλέσουν συνέλευση μαζί με τους δασκάλους, τον διευθυντή του σχολείου και με καλεσμένους τη δημοτική και περιφερειακή αρχή, η οποία δήλωσε σοκαρισμένη από την εικόνα που έβλεπε και δεσμεύτηκε για κάτι καλύτερο.

Η δήμαρχος, Έλενα Βάκα, έδειξε αποφασισμένη να προχωρήσει το θέμα. 'Οπως είπε το οικόπεδο έχει βρεθεί, το ρυμοτομικό ολοκληρώθηκε, η τεχνική μελέτη του δήμου θα είναι έτοιμη σε τέσσερις μήνες και μένει η εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Εδώ, έρχεται η Περιφέρεια, η οποία δια του εντεταλμένου της συμβούλου, Κώστα Γαλάνη, δεσμέυτηκε ότι τα πρώτα χρήματα που θα εξασφαλιστούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα είναι για την ανέγερση νέου σχολείου. Στη συνέλευση οι γονείς και οι δάσκαλοι ζήτησαν μέχρι να γίνει το νέο κτήριο, να δοθούν χρήματα για να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που χρειάζονται για την ασφάλεια των παιδιών.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Δείτε σχετικό βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διπλωματικός «πυρετός» στην Αθήνα - Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής με φόντο τα ελληνοτουρκικά

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα πάρετε τα 700 ευρώ - Τα κριτήρια, η αίτηση και οι... κόφτες!