ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Η «Διδώ» κύκλωσε την Αθήνα - Αυτές οι περιοχές θα «πνιγούν» τις επόμενες ώρες

Καιρός: Η «Διδώ» κύκλωσε την Αθήνα - Αυτές οι περιοχές θα «πνιγούν» τις επόμενες ώρες

Καιρός: Tο νέο κύμα κακοκαιρίας «Διδώ» αναμένεται κατά τη διάρκεια της Τρίτης (10/12) να δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα ισχυρά φαινόμενα, σύμφωνα με το meteo, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και από το βράδυ σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο έως 800-900 περίπου μέτρα.

Iδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης κυρίως στα παράκτια τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Πιερίας και της Ημαθίας όπου λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις 8-9 μποφόρ, οι έντονες βροχοπτώσεις θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Δείτε τους χάρτες:

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές από το μεσημέρι της Τρίτης (10/12) συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα σταματήσουν.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες) της «Διδούς», έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης 10/12 στην Αττική.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

Ο καιρός την Τετάρτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Δείτε στην gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ:

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα νότια σε νότιους νοτιοδυτικούς με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί στα νότια και από το βράδυ στα υπόλοιπα, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Βαθμιαία οι άνεμοι στα ανατολικά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διπλωματικός «πυρετός» στην Αθήνα - Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής με φόντο τα ελληνοτουρκικά

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα πάρετε τα 700 ευρώ - Τα κριτήρια, η αίτηση και οι... κόφτες!

Σχετικές ειδήσεις