ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος ήταν ο «Ετεοκλής» που έδωσε το όνομα του στη νέα κακοκαιρία

Ποιος ήταν ο «Ετεοκλής» που έδωσε το όνομα του στη νέα κακοκαιρία

Ετεοκλής είναι το όνομα της επόμενης κακοκαιρίας που θα πλήξει την Ελλάδα - Ο Ετεοκλής ήταν γιος του Οιδίποδα και της Ιοκάστης, πατέρας του Λαοδάμαντα - Η καταστροφική μάχη με τον αδερφό του - Από το βράδυ της Παρασκευής ο καιρός θα είναι άστατος - Η κακοκαιρία «Ετεοκλής» καταφτάνει. 

Το όνομα της νέας κακοκαιρίας που έρχεται να σαρώσει τη χώρα είναι «Ετεοκλής». Ποιος ήταν όμως, Ετεοκλής στη μυθολογία;

Σύμφωνα με το Wikipedia, ο Ετεοκλής ήταν γιος του Οιδίποδα και της Ιοκάστης, πατέρας του Λαοδάμαντα. Όταν ο Οιδίποδας παραιτήθηκε από τον θρόνο της Θήβας, παρέδωσε την πόλη στους δύο γιους του, Ετεοκλή και Πολυνείκη, που συμφώνησαν να παίρνουν το βασίλειο εναλλάξ κάθε χρόνο.

Μετά τον πρώτο χρόνο, ο Ετεοκλής αρνήθηκε να παραδώσει τον θρόνο και ο Πολυνείκης επιτέθηκε στην πόλη των Θηβών με τους συμμάχους του (Επτά επί Θήβας). Και τα δυο αδέρφια σκοτώθηκαν στη μάχη.

Όταν ο Ετεοκλής δεν τήρησε τη συμφωνία

Ετεοκλής και Πολυνείκης συμφώνησαν να παίρνουν το βασίλειο εναλλάξ, κάθε χρόνο. Ωστόσο μετά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης από τον Ετεοκλή, εκείνος αρνήθηκε να παραδώσει το θρόνο στον αδερφό του και ο Πολυνείκης επιτέθηκε στην πόλη των Θηβών με τους συμμάχους του (Επτά επί Θήβας).

Ετεοκλής και Πολινείκης σκοτώθηκαν στη μάχη

Η μάχη Ετεοκλή και Πολυνείκη είναι μία από τις κορυφαίες τραγωδίες του Αισχύλου, «Επτά επί Θήβας».

Οι δύο γιοι του Οιδίποδα, μετά την απόφαση του Ετεοκλή να μην τηρήσει την υπόσχεσή του και να μην παραδώσει το θρόνο στον αδερφό του, προκάλεσε εμφύλιο στη Θήβα. Ο Πολυνείκης συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους, Άδραστο, και επιτέθηκε εναντίον της Θήβας. Λίγο πριν από τη μάχη οι επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές παρατάχτηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης.

Τα δύο αδέρφια Ετεοκλής και Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη. Η μάχη ήταν καταδικασμένη να καταλήξει χωρίς πραγματικό νικητή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προσοχή! Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες. Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (video)

Σχετικές ειδήσεις