ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στην Καστοριά

Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στην Καστοριά

Τριήμερο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι πραγματοποιείται στο Άργος Ορεστικό του Νομού Καστοριάς, ώστε οι κάτοικοι να υποδεχθούν και φέτος το νέο έτος με χαρά.


Το Αργείτικο καρναβάλι, το οποίο τιμά με την παρουσία του πολύς κόσμος περιλαμβάνει γλέντι και ξεφάντωμα ενώ ξεκινά σήμερα, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιανουαρίου του 2012.

Το έθιμο αυτό έχει βαθιές ρίζες στο παρελθόν, αφού προέρχεται από την εποχή της τουρκοκρατίας και μαζί με τα Ραγκουτσάρια της Καστοριάς είναι οι μοναδικές καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που δε γίνονται τις απόκριες.

Την έναρξη του εορτασμού θα σηματοδοτήσει η φιλαρμονική του Δήμου Ορεστίδος τραγουδώντας τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τις γειτονιές, ενώ το μεσημέρι μικροί καρναβαλιστές θα συναντήσουν τον Αϊ Βασίλη στο δημαρχείο ο όπου θα τους μοιράσει δώρα.

Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς θα γίνει η παρέλαση του καρναβαλιού, ενώ στις 2 Ιανουαρίου οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με γυναίκες μεταμφιεσμένες να χορεύουν στις πλατείες και τους δρόμους.