ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι: Το ξέσπασμα του σκηνοθέτη κατά των αστυνομικών (ηχητικό ντοκουμέντο)

Κουκάκι: Το ξέσπασμα του σκηνοθέτη κατά των αστυνομικών (ηχητικό ντοκουμέντο)

Ηχητικό ντοκουμέντο από το ξέσπασμα του σκηνοθέτη κατά των αστυνομικών που συνέλαβαν τον ίδιο και τους δύο γιους του, στην ταράτσα του σπιτιού τους, δίπλα από την κατάληψη της Ματρόζου στην περιοχή του Κουκακίου, έφερε στη δημοσιότητα το OPEN.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, όπως θα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, ακούγεται να λέει:

«Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κάνεις δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, έχει δεχθεί χτύπημα από αστυνομικούς ενώ κατά την αστυνομική έφοδο που πραγματοποιήθηκε ακούγεται η σύζυγός του να φωνάζει: «Δεν είμαστε καλά! Έχετε τρελαθεί τελείως; Έχετε τρελαθεί τελείως; Ντροπή σου!».

Τα λόγια του σκηνοθέτη καταγράφονται από τους γείτονες, όλη την ώρα που ο ίδιος και οι γιοι του παραμένουν δεμένοι στην ταράτσα του σπιτιού τους. «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη κάτω», ακούγεται να λέει.

«Καμαρώστε μας όλους, την κατάντια μας εδώ. Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος. Όπου οι μεν βασανίζουν τους δε, με εναλλασσόμενους ρόλους. Τέλειωσε ο παραλογισμός με τους αναρχικούς και τώρα έρχεται ο παραλογισμός με αυτούς που ήρθανε να...», λέει στη συνέχεια και τα λόγια του διακόπτονται.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ:

Κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας και ειδικά για τη διακρίβωση τυχόν τέλεσης αδικημάτων μεταξύ των οποίων εκείνο της σωματικής βλάβης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Πάντως τρεις εισαγγελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Εισαγγελία της Αθήνας ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι. Οι τρεις εισαγγελείς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν παρόντες στις κατ΄οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μακάβριο εύρημα στο Καλλιμάρμαρο: 25χρονη καλλονή βρέθηκε κρεμασμένη με λουρί σκύλου

Νέες ταυτότητες: Είναι οριστικό - Δείτε πότε θα εκδοθούν και πώς θα είναι

Σχετικές ειδήσεις